Skocz do zawartości

e46 znikający płyn do spryskiwaczy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

jestem świeżym posiadaczem tego auta,dlatego nie wnikalem wcześniej w tą sprawę.A sprawa wygląda następująco:

Jak zakupilem auto palila się kontrolka od poziomu plynu w zbiornczku wyrównawczym spryskiwaczy.zalalem do pelna i w pożądku.Po nocy znowu to samo -lampka się pali.Pomyślalem,że pęknięty zbiorniczek lub nieszczelna pompka.Zakupilem używkę i przy wymianie okazlo się,że jest caly i nie uszkodzony.Zaczęlem szukac i okazalo sie ,że plyn ucieka przez silowniki /lub gdzies w tym miejscu/spryskiwaczy lamp przednich.

Moje pytanie co tam może byc niesprawne i jakie związane mogą byc z tym koszta.

rok prod.2003.

Z góry dzięki za podpowiedź. :modlitwa:

Opublikowano

a masz spryskiwacze lamp? ja mialem podobna sytuacje tylko plyn bardzo powoli uchodzil.Okazalo sie ze juz sie wyrobila ta dysza co wychodzi z lampy.Koszt jednej dyszy 150 zl + malowanie tej klapki zaslepiajacy otwor

pozdr

Opublikowano

mam spryskiwacze lamp i wlasnie stamtąd ucieka plyn.mechanik mówil,że to z siłowniczków spryskiwaczy leci

.chodzi ci o zaslepki spryskiwaczy-to one beda do malowania???.

Opublikowano
Wyciagnij komplecik z wyczuciem ale bez strachu-nic sie nie urwie-wchodzi na scisk.W przedniej czesci silowniczka masz okragle wieczko.Podwadz cienkim srubokrecikiem i zdejmij wieczko.W srodku nasz membranke na sprezynce.Ona sie zawiesza i nie domyka i powoduje nieswzczelnosc.Przedmuchaj,sprawdz ze membranka funkcionuje oki i zamknij wieczko.zmontuj silowniczek i oki.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano

niestety nic sie tam nie rozbiera.jedyne co można zdjąć to zaślepki spryskiwaczy.nic więcej nie można rozebrac.

Ale to już i tak nie ważne.Zamówilem nowe w ASO-koszt 200 PLN za jeden.Mam nadzieję,że będzie dobrze.

Póki co temat zamknięty-jak coś nie wyjdzie wrzuce temat od nowa.

dzięki i pozdrawiam chętnych do pomocy. :cool2:

Opublikowano

Chodzi o silowniczek do xenonow?

Tez mi uciekal plyn i zdemontowalem,przeczyscilem i hula do dzis.Na samym przodzie silowniczka masz wieczko,ktore latwo sie wyciaga i dalej juz pisalem.

te gusta conducir? BMW