Skocz do zawartości

zmiana silnika z 2.0 na 2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam duzo czytałem na forum o takiej zmianie ale nieznalazłem odpowiedzi na pytani:

zminiajac z silnika m50 b20 na m50 b25 ciekawi mnie czy bede musiał zmienic sprzegło od 2.5 czy bedzie pasowało od 2.0 i drugie pytanie czy 2.5 bedzie pasował do skrzyni z 2.0 i co za tym idzie czy moze zostac wał z 2.0 ?

Opublikowano
witam duzo czytałem na forum o takiej zmianie ale nieznalazłem odpowiedzi na pytani:

zminiajac z silnika m50 b20 na m50 b25 ciekawi mnie czy bede musiał zmienic sprzegło od 2.5 czy bedzie pasowało od 2.0 i drugie pytanie czy 2.5 bedzie pasował do skrzyni z 2.0 i co za tym idzie czy moze zostac wał z 2.0 ?

nie szukałeś za dobrze, bo na 100% na forum są odpowiedzi na wszystkie te pytania :nienie:

Skrzynia pasuje i zostaje na swoim miejscu więc jeśli nie wymieniasz mostu to i wału nie trzeba...

Most możesz zostawić, ma trochę mniejszą wytrzymałość, ale jak nie będziesz przesadzał to nie będczie problemów.

Sprzęgło może być z 2.0 (jest wzajemnie wymienne z 2,5 - tarcza śr 215mm)

www.turboBMW.pl
Opublikowano
Oj nie wiem dymek, polecisz tym pare razy na Krywlany i będziesz szukał nowego mostu bo stary Ci sie wysypie albo będziesz chciał szpere. Jak masz całego dawce albo tanio możesz wyrwać części to zmieniaj też wał, most i półośki.