Skocz do zawartości

320i coupe z 1996 roku Jaki olej do skrzyni ASO poleca ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam byłem w aso i polecili mi do skrzyni biegów (manual) olej ATF D2

polecili taki bo nie wiem jaki był wlany wcześniej i bezpieczniej ten niż o większych właściwościach myjących ...

Co sądzicie o tym oleju

35zł za 1l

.
Opublikowano
kupić taki jak mówią w ASO , u Ciebie wejdzie ponad litr , u mnie w tiptroniku ponad 6 litrów oleju ATF ale odpowiedniego - kup w ASO , mój kosztował 36zł/litr więc też niewiele
Opublikowano
Ja zalalem w niedziele dextron III valvoline i jest ok

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano

ale ja nie wiem czy była wcześniej zalana skrzynia ... jak bym wiedział że przedtem był dextron III to też bym nim zalał ale nie wiem...

a do dyfra (bez szpery) poradzili mi SAFXXO

jutro kupię u nich obydwa

ile weszło ci do dyfra bo w instrukcji jest że 1,1 l

.
Opublikowano

bo ponoć czasem wchodzi troch węcej niż 1,1, nie chce żeby był ZONK jak auto bedzie na podnośniku

napewno do skrzyni i do dyfra starczy mi 1l na wymianę czy lepiej na zapas kupić po 2l

.
Opublikowano
Jak chcesz miec olej na zapas to kup po 2 L. Ja kupilem litr i wystarczylo. Do dyfra tez mam litr, bede zmienial w sobote jak nie styknie to doleje 100 ml starego.

http://img237.imageshack.us/img237/9199/avako1.png

Przedni napęd jest dla dziewczynek. . . :twisted2:

Opublikowano
No właśnie więc jak zrobić ze skrzynią i dyfrem ?

kupić po 2 litry na wszelki wypadek czy 1 litr na skrzynię i dyfer wystarczą ...

Ale w czym problem? Przecież ci w ASO naleją z wiaderka tyle ile będziesz chciał. Ja do mostu kupiłem dokładnie 1.1l i ciutke w baniaczku zostało po zmianie.