Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukam używanej i oczywiście sprawnej poduszki silnika do E 39 525 TDS z 98 roku. Proszę o pomoc. Jeśli ktoś ma lub wie gdzie mogę dostać to proszę o info.
Opublikowano

Witaj.A czemu chcesz używaną poduszke???? Poniżej 200zl dostaniesz nowa lemfordera.Nie szkoda kasy i czasu na bawienie się w półśrodki.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witaj.A czemu chcesz używaną poduszke???? Poniżej 200zl dostaniesz nowa lemfordera.Nie szkoda kasy i czasu na bawienie się w półśrodki.

Pozdrawiam.

Najtańsza nowa jaką znalazłem jest po 245zł. FEBI 290 a LEMFORDER 320zł. Chyba jednak poszukam używanej :)

Opublikowano
ja musiałem kupić dwie do 523i kosztowały po 130sztuka a na allegro były nawet po 80

Bo do benzynowych sa tańsze.

Opublikowano
niewątpliwie ale zapytaj w serwisie czasami kupisz kilkakrotnie taniej niż na giełdzie , jak szukałem koła pasowego na pompe to na giełdzie chcieli 150zł a w serwisie kupiłem za 40zł
Opublikowano

Ja kupilem 2sztuki lemfordera za 196 sztuka od goscia na allegro.Co ciekawe na poduszce byla naklejka FOTY a u nich sztuka 250.

Jak nic nie znajdziesz to moge Ci dac namiary do tego goscia.Kupowalem juz kilka zeczy i ma rozsadne ceny.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Ja kupilem 2sztuki lemfordera za 196 sztuka od goscia na allegro.Co ciekawe na poduszce byla naklejka FOTY a u nich sztuka 250.

Jak nic nie znajdziesz to moge Ci dac namiary do tego goscia.Kupowalem juz kilka zeczy i ma rozsadne ceny.

Pozdrawiam.

Podaj mi te namiary jesli możesz bo w serwisie chcą 298 zł za 1 szt.

Opublikowano

No to miło że mogłem pomóc :D .Pan Janusz zawsze służy rada przy zakupach.Jak czegos nie wie to sprawdzi.Nie wciska kitu i można towar oddać jak będzie zły lub nie bedzie pasował.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pozdrawiam.

Podaj mi te namiary jesli możesz bo w serwisie chcą 298 zł za 1 szt.

:mrgreen: :mrgreen: czytam i nie wieze własnym oczom,kupiłeś samochód za około 30tyś złotych a nie masz na częsci 600zł :mrgreen:

Ja przed kupnem samochodu zadaje sobie pytanie CZY STAĆ MNIE NA UTRZYMANIE TEGO SAMOCHODU i codopiero kupuje,jak narazie są tylko same ORGINALNE częsci powsadzane

PS: sory kupiłeś ją do szpanu

na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
mrgreen: :mrgreen: czytam i nie wieze własnym oczom,kupiłeś samochód za około 30tyś złotych a nie masz na częsci 600zł :mrgreen:

Ja przed kupnem samochodu zadaje sobie pytanie CZY STAĆ MNIE NA UTRZYMANIE TEGO SAMOCHODU i codopiero kupuje,jak narazie są tylko same ORGINALNE częsci powsadzane

Nie osądzaj mnie bo mnie nie znasz i nie znasz mojej sytuacji. Przy zakupie miałem niestety pecha i kupiłem ładny samochód ale z zajechanym silnikiem. Okazało sie to dopiero po jego rozebraniu. Już w tej chwili wiem ze 3000zł nie starczy mi na naprawę. Nie będę się rozpisywał w szczegóły. Więc nie dziw się, że szukam tańszych rozwiązań. Na moim miejscu zrobiłbyś tak samo. Nie sztuka oddać samochód do serwisu i w moim przypadku zapłacić za naprawę może równowartość auta. Kupowanie wszystkich części w serwisie uważam za mało rozsądne. Po co przepłacać jak np. u pana Janusza mam tę samą część bardzo dobrej firmy Lemforder za dużo mniejsze pieniądze. W serwisie kupuje jedynie części których dostać w innych miejscach nie można.

Opublikowano
czytam i nie wieze własnym oczom,kupiłeś samochód za około 30tyś złotych a nie masz na częsci 600zł :mrgreen:

Ja uważam ze nie sztuka pojechać do serwisu i kupić jakieś graty sygnowane przez ASO no chyba, że ktoś jest snobem:D .Poduszki w ASO to koszt około 250 gdzie normalnie można kupić te same za mniej niż 200zl i z naklejka FOTA i jest wiele takich przykładów .To po co przepłacać w serwisie jeżeli można kupić to samo gdzie indziej a zaoszczędzoną kasę zainwestować w coś innego.Dotyczy to wielu części kupowanych w serwisie doliczają sobie jakąś chorą marże .Fakt ze niektóre części trzeba u nich kupować bo nie są dostępne .Zresztą było wiele na forum odnosnie zakupów w ASO. Na pewno każdemu odradze wstawianie jakiś używek bo to ma krótkie nogi.To samo też dotyczy serwisowania w ASO.Nie znaja jeszcze dokładnie usterki ale wiedzą jaki bedzie koszt :mrgreen:

Pozdrawiam

:D

Opublikowano
W ASO poduszka kosztuje 298zł (wiem bo dzwoniłem) nie wiadomo jakiej firmy, a u p. Janusza 220zł Lemfordera - przynajmniej wiem co kupuję, a to chyba jest najlepszy producent.
Opublikowano
czytam i nie wieze własnym oczom,kupiłeś samochód za około 30tyś złotych a nie masz na częsci 600zł :mrgreen:

Ja uważam ze nie sztuka pojechać do serwisu i kupić jakieś graty sygnowane przez ASO no chyba, że ktoś jest snobem:D .Poduszki w ASO to koszt około 250 gdzie normalnie można kupić te same za mniej niż 200zl i z naklejka FOTA i jest wiele takich przykładów .To po co przepłacać w serwisie jeżeli można kupić to samo gdzie indziej a zaoszczędzoną kasę zainwestować w coś innego.Dotyczy to wielu części kupowanych w serwisie doliczają sobie jakąś chorą marże .Fakt ze niektóre części trzeba u nich kupować bo nie są dostępne .Zresztą było wiele na forum odnosnie zakupów w ASO. Na pewno każdemu odradze wstawianie jakiś używek bo to ma krótkie nogi.To samo też dotyczy serwisowania w ASO.Nie znaja jeszcze dokładnie usterki ale wiedzą jaki bedzie koszt :mrgreen:

Pozdrawiam

:D

ja tu nie móweir o serwisie ASO bo nie jeden pan Chenio jest lepszy tylko o częsciach orginalnych a było o tym duzo ze te częsci są nieraz nie dopasowane i bardziej awaryjne
na volta core el can na volta core el lievore
Opublikowano
Prawda jest taka ze w ASO moga Ci sprzedac najwiekszy kibiel jako oryginał .Kilka krotnie pytalem sie w serwisie kto jest producentem części to nawet nie wiedzieli.Uważam że zanim sie kupi jakas częśc to trzeba sprawdzic w kilku miejscach.Taką sama zasadą kieruje się przy wyborze warsztatu.Raz jedyny dalem sie nabrac na super warsztat gdzie zregenerowano mi maglownice w e30 :duh: Efekt po kilku dniach jak jechalem z dzieckiem to przy 60 fura zaczela tanczyc po 3 pasach i brak reakcji na kierownice.Okazalo sie ze nie zostalo dokladnie wkrecone ramie z koncowka do maglownicy w ten gwint oporowy Byl luz i wytelepało gwint az wyskoczyl.