Skocz do zawartości

Tylny most w e-34 dziwny odglos/??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ,moze ktos mi doradzi skad ten dziwne odglosy po przekroczeniu 60km/h i puszczeniu gazu cos slychac w tylnym moscie( tak jakby cos huczalo) odam tylko ze nastapilo to po wymianie oleju w moscie ale wczesniej nic nie bylo slychac.Gosciu ktory to wymienial twierdzil ze poslugiwal sie tabela z olejami do samochodow. Pomozcie bo nie wiem co zrobic!!!
Opublikowano

Musisz jeszcze raz jechać do "olejowni" żeby dokonać kontroli poziomu oleju. Po tak krótkim czasie od wymiany, powinno lekko wypłynąć podczas odkręcania korka wlewowego - jeżeli oczywiście nie ma jakiegoś dużego wycieku (jak dokonałem po 1,5 miesiąca od wymiany kontroli, to wypłynęło trochę, mimo, że poci mi się lekko przy jednej półosi).

Poza tym, przypomnij sobie, czy przy spuszczaniu starej zawartości mostu nie wypłynęły trociny... Ale mam nadzieję, że poprzedni właściciel Twojego autka nie zastosował tej "nieuczciwej metody wyciszającej pracę skończonego mostu"

Pozdrawiam, marek.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png