Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

standardowo na zimnym silniku zapalaja sie kontrolki wtryskow i grzania swiec, potem zielone kolko i palimy,

silnik cieply kontrolka wtryskow i odrazu zielone kolko - moje pytanie czekamy az wtryski zgasna i krecimy odrazu ??

ps nie moge znalesc tego na forum moze zle szukam

Opublikowano
na ciepłym świece nie grzeją to możesz odrazu ale pamiętaj że pompka elektryczna też musi mieć czas by dopompować paliwo
Opublikowano
Na zimnym silniku czekasz az zgasna dwie kontrolki i bedzie palila sie tylko zielona, na cieplym ma sie palic rowniez tylko zielona - kontrolka wtrysku swieci sie dopuki nie zostanie ustabilizowane cisnienie w pompie, wtedy pali (a przynajmniej powinien) na dotyk, a kontrolka swiec to chyba nie musze tlumaczyc.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam mam 524 td i ja odpalam jak tylko zgaśnie kontrolka wtrysku natomiast gdy świeci się zielona kontrolka można powiedziec za jest to oczekiwanie na odpalenie Pozdrawiam :lol: