Skocz do zawartości

problem na zimnym silniku w m40

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem na zimnym silniku kiedy wciskam gaz do deski auto totalnie nie ma mocy mam wrazenie jakbym jechal fiatem 126p!!kiedy silnik sie juz rozgrzeje wszystko wraca do normy...jednak w trakcie dluzszej zajdy problem powraca na kilka chwil i znowy jest ok co moze byc przyczyna takiego zachowania?? :mad2:

...mimo staran otoczenia nie udało mu sie zmadrzec...BMW

http://allegro.pl/show_item.php?item=641252496

http://img.userbars.pl/80/15963.png

Opublikowano
Powiedz :cry2: kto daje gaz do dehy na zimnym silniku :nienie: :nienie: to tak samo jakbyś ty z rana wstał zaspany a ktoś od razu by ci ostro w pi,,, wstawił :D też nie pokazał byś zawiele,pozdro
Opublikowano

No ale jak tu nie lapac za slowa jesli napisales o wkrecaniu zimnego motoru na obroty po czym porownales go do kaszla ??

Nikt ci rady konkretnej nie da poniewaz nie sprecyzowales swojej wypowiedzi. Jednym slowem moze to byc glupi blad ktoregos z czujnikow, a rownie dobrze brak kompresji na tlokach, albo nieszczelne zawory.

Opublikowano
Swoja droga to ja tez tak mam ze jak silnik jest zimny tzn jeszcze na niebieskim polu to auto jest mułowate i slabiej sie wkreca na obroty ale to wydaje mi sie normalna rzecza w takim co by niepodziec nie nowym aucie. Jednakze problemu tu nie widze bo po przejechaniu 1-2km wszystko wraca do normy a itak przecierz auta na zimnym silniku niewolno wysoko krecic.
Opublikowano
no fatk ze porownanie maluszka z bmw jest daleko rozbierzne!!!wlasnie dziaiaj dowiedzialem sie ze moze to byc walek rozrzadu...autko trzeba oddac do lekarza :D i bedzie jak nowy pozdrawiam

bardzo prawdopodobne, kiedy ja ujrzalem swoj walek i popychacze to sie przerazilem. Walek pelen byl zadzior od metalu, jak przypuszczam, a popychacze byly zeszlifowane, nie mialy zadnych katow tylko owale w swoim ksztalcie. Radzilbym tobie obejrzec walek przed zamontowaniem bo moze sie okazac ze bedzie tak samo zuzyty jak ten ktory obecnie posiadasz.

Pozdro

Opublikowano
Brak mocy na zimnym silniku nie jest normalny - może być trochę słabszy oczywiście, ale nie powinno być znacznej różnicy. U mnie nie pamiętam, żeby był jakoś wyraźnie słabszy - co prawda na zimnym silniku jeżdżę jak emeryt, więc nie wiem, czy się może coś zmieniło.
Opublikowano
Witam tak slucham tego co piszecie i u mnie jest wlasnie calkiem innaczej jak silnik jest zimny to sie tak jak by lepiej zbiera nie chodzi tu o krecenie go do 6000 tys obrotow tylko czuc jak by lepiej jechal lecz po przejechaniu kilkunastu km gdy silnik zlapnie temp to mam takie wrazenie jak by go czasem zamulalo.Nie wiecje co to moze byc
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW