Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie taka sprawa czy :

w e36 318 jest opcja baterii w zegarach ??

stad moje pytanie poniewaz zauwazylem dziwne akcje tzn chodzi o mwskaznik paliwa paliwo przy jezdzie po miescie znika od taaaaak.. :mrgreen: zaobserwowalem np.: moment w ktorym zapala sie rezerwa doslownie i w tym momencie tankuje za 50zł raz mi sie udalo zrobil 100 km i sie nie zapalila ale w wiekszosci przypadkow robie 60, max 70 km i i dochodzi do momentu ze sie zapala , nadmieniam iz bylo to w formie testu i tankowalem doslownie po zapaleniu sie rezerwy !!

zaobserwowalem tez ze rano po nocy jest przez dluzsza chwile jakby wiecej paliwa niz w dzien powszedni

znajomy podpowiedzial mi z tymi bateryjkami bo niewierze ze to auto tyle pali ostatnio na autobanie spalila mi w granicach 6 z groszem

jakies sugestie ??

z tego co wiem to bmw slynie z dokladnego wskazywania paliwa

pozdrawiam

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
Nie ma w e36 w licznikach żadnych baterii czy akumulatorów, jeżeli masz problem ze wskaźnikami najlepszym rozwiązaniem jest podstawienie innych zegarów, będziesz wiedział gdzie szukać problemu.
Opublikowano
Ja mam to samo w E36 316... Raz jest benzyna a zaraz nie ma. :/ Czasami bylo tak ze tankowalem za 30 zl a wskaznik wogole sie nie podnosil... Ogolnie mnie tez to zastanawia ale jakos z tym nie walcze. :]
Opublikowano

niop dziwne akcje kupilismy z kolega tds-a 1.8 touringa - i jest dokladnie ta sama akcja leje full zrobi 200 km i wskazowka jest przed grubo przed 45 ltr :mrgreen: jak kutwa diesel by palil ponad 10 ltr , rozumiem ze tds pali kolo 7,5 -8 ale nie ponad 10 1.8 przy spokojnej jezdzie

czyli ze sie nie przejmowac tylko porpsotu lac :roll2:

Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano

witam mialem tak samo w 320 i e 36...wyciaglem pompki paliwa ze zbiornika i zauwazylem ze jedna jest jakas przestawiona,poprostu wyleciala z zatrzasku,wyprostowalem i wskaznik dziala ok.dajcie znac co i

jak

Opublikowano
ahaa tam na tych pompkach jest taka skala ktora pokazuje ile jest paliwa w baku zobaczcie czy tam styki sa ok bo wlasnie od nich idzie sygnal do licznika...po za tym sprawdzcie czy plywak nie jest pekniety...pozdro...