Skocz do zawartości

[ E39 ] Co to jest? ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Wczoraj i dzis sobie normalnie jezdzilem, nagle mialem potrzebe przycisnac pedal gazu i... co sie stalo? Przy 3 tys nagle jakby odciencie i samochod nie idzie i musze wrzucac wyzszy bieg... Co to jest?

Wczoraj tankowalem na BP, byl diesel ON i jakas diesel ulimate, zalalem caly bak tej pierwszej. Moze to przez paliwo?

Opublikowano

ja takie cos tez mialem gdy juz turbo ledwo zylo, 3000 opbrotow i przerywanie, po regeneracji turbinki problemu nie ma

pozdr

Opublikowano

kurde , oby nie turbo... Mam taka nadizeje ze to prze paliwo. Znacznie wiecej go pali. Jak pokazywalo mi 6.4 to teraz 7.8 ;| i ze przejade na baku 550 a godzine wcesiej bylo 840, a zrobilem moze 5 km. Przedwczoraj tankowalem caly bak na BP.

Podlaczylem poc pc i wykazalo ze jest wewnetrzyny jakis blad w silniku kod 186... tyle ze nie bylo opisu do niego, zaraz sprawdze na necie

... nie moge znalesc opisu...

Opublikowano
a nie zauwazyles zeby ostatnio glosniej chodzil ? u mnie jak turbina padala to dosc mocno swiszczala juz od nizszych obr
Opublikowano

Raz mialem wlasnie takie wrazenie ze glosniej pracowala. Przyjechalem na parking o tworzylem szybe i zaczelem gadu dawac i mialem wrazenie ze wlasnie glosniej. Natepnie po godzienie wsiadam i bylo normalnie i w ogole od tamtej pory to sie nie objawialo...

Jutro pojade do znajomego podlaczy jeszczeraz tylk oze przez inny program gdzie ten kod bedzie objasniony... Turbinka raczej dobrze chodzi ale pozniej cos blokuje ze powyzej 3tys jakby odciecie i bieg musze zmieniac na wyzszy.

Ciekawostka, jechalem do tego znajomego po ladnej prostej drodze. Przycisnelem gazu i normalnie sie krecil do 4 tysi tak do 160km/h. Zawracam sie chialem to jeszcze raz sprawdiz i co... to samo 3 tys i koniec, a mielame juz usmiech na twarzy hehe. Jechalem z gorki gdy krecil sie do 4 tys. Wiec moze to cos z bakiem albo tym paliwem?

Jakie sa objawy padnietych wtryskiwaczy?

Moze to byc przez filtr paliwa?

Samochod ma w tej chwili przebieg 218 tys oryginalny - nie krecony ,sprawdzany ;) Turbina juz by padla? Samochod z Wloch, moze to istotne...

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Samochod ma w tej chwili przebieg 218 tys oryginalny - nie krecony ,sprawdzany ;) Turbina juz by padla? Samochod z Wloch, moze to istotne...

200tys. to raczej górna granica dla sprężarki w 3,0D :|

Opublikowano

turbina i po 40 tys moze pasc - zalezy jak sie o nia dba, nie mowie ze ty ale moze wczesniejszy wlasciciel- ale nie chce straszyc tylko mowie jak to u mnie bylo, wystarczy ze masz zapieczona kierownice sterujaca platami na wirniku turba i nie dziala ona w pelnym zakresie co powoduje ze turbo samo sie kreci ok ale nie daje wystarczajacego doladowania czyli mieszanka dawana przez wtryski nie dostaje odpowiedniej ilosci powietrza jesli dobrze rozumuuje

jednakze opisuje tu problem ktory mi sie przydarzyl i mialem bardzo podobne objawy,nie jest jednak powiedziane ze w tym przypadku nie jest to cos innego

pozdr

Opublikowano

W pn bede wiedziec dokladnie, wspolpracownik znajomego zabral jego kabel... Moglby dzis mi to przez inny sprzet jakis skasowac, ale wtedy bysmy nie wiedzieli co to za blad i jaka jego jest przyczyna Uspokaja mnie ze to napewno nie turbina ani wtryskiwacze i paliwo. Jak to on mowi, pokazuje blad w silniku, ktory nalezy skasowac. W pn jade do niego i sie okaze.

Pozdrawiam