Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy będą pasować przyciski regulacji podgrzewania foteli takie jak tu: http://allegro.pl/item241..._bmw_5_e39.html po liftingu na miejsce takich jak mam obecnie czyli z przed liftingu (takie z pokrętłami regulacji grzewania). Czy wystarczy tylko wyjąć stare, odpiąć przewody i podłączyć te nowe z aukcji??? Może ktoś to robił???

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
Nowe przyciski mają zupełnie inne podłączenie - nie pasują. Nawet mają inne wymiary.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
No szkoda :( bo te nowsze dużo bardziej mi sie podobają, ale dzięki za pomoc.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano

Witam,

Jak maja inne wtyczki to nie szkodzi podlacz kable do konkretnej wtyczki i bedzie ok. wazne jest tylko czy mata jest taka sama, tzn. czy wychodzi z niej tyle samo kabli bo jak tak to bedzie dzialac (jeden przewod zasilanie, masa i regulacja grzania), jezeli wychodzi mniej lub wiecej to wtedy pewnie nie.

Wlasnie sprawdzilem, maty sa tekie same na realoem przed i po lifcie. Ale ja jakis czas temu kupywalem mate i byla inna tzn. na real oem masz 2 osobne maty a jak ja kupywalem podalem nr dolnej, to i tak dostalem gorna i dolna. Byly polaczone razem i roznily sie od tej kotora mialem dotychczas. Przewody wychodzace od maty byly takie same. Sadze, ze tylko wtyczki sa inne, mozesz wpiac te przewody pod te wtyczki po lifcie i musi dzialac. Porosu na panelu zamiast koleczka przyciskasz kilka razy ten przycisk. Jak masz czas i checi a przede wszystkim tak bardzo ci sie podoba wersja po lifcie (moga ci inne rzeczy nie pasowac w tym panelu, jak np. przycisk rest a po FL max) to dzialaj.

pozdr

Opublikowano

Moim zdaniem, teoretycznie da się ale jest dużo rzeźbienia z kostką. W starszej wersji każdy przycisk jest oddzielnie z oddzielną kostką. W nowszej wersji cały panel z przyciskami to jedno urządzenie z jedną kostką. I ten nowszy panel ma wspólne zasilanie na niektóre przyciski, sygnał I/K-bus itd. Musiałbyś więc poszukać panel z taką kombinacją przycisków jakie masz obecnie i dorobić do tego panelu całą kostkę.

Pozdrawiam

typer