Skocz do zawartości

Zapach spalenizny z nawiewu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiatm. Ostatnio z nawiewu wydobywa sie u mnie dziwny zapach ( mozna by powiedziec nawet smród :( ) palonych kabli. Rozbieralem juz deske i nic nie zauwazylem. Myslalem ze to palacy sie jeż ale też nie... jest caly i zdrowy, przewody tez wygladaja na całe. Sprawdzalem komore silnika i nie widac przyczyn smrodu. Sam juz nie wiem gdzie tego szukac. Moze ktos miał podobny problem ?

Aha, ten zapach mam wrazenie ze wydobywa sie zarowno na zimnym jak i na cieplym silniku.

Opublikowano
ze to palacy sie jeż

Widziałem rozjechanego, ale palącego się?

Może to być zapach wydobywający się z komory silnika, np kapiący olej na wydech.

Opublikowano
To zapach palonego plastiku czy raczej spalin? Proponuje sprawdzic rurke do recyrkulatora spalin, w dizelkach podobno czesto pekaja:D ja wymienialem 2 razy.

MaCkoS

Kocham 3jeczki:)

Nastepne bedzie M3!

Opublikowano
To zapach palonego plastiku czy raczej spalin? Proponuje sprawdzic rurke do recyrkulatora spalin, w dizelkach podobno czesto pekaja:D ja wymienialem 2 razy.

Zapach przypomina jakby palony plastik (przynajmniej tak mi sie wydaje).

Ten swad nie wydobywa sie ciagle. Sa momenty gdy smierdzi caly czas a sa takie ze przez caly dzien tylko raz lekko cos poczuje.

A jak sie ma sprawa z wymiennikiem ciepla? Moze on powodowac takie nieprzyjemne zapachy? To jest element zuzywajacy sie jakos ?

Ta rurka recyrkulatora to ta metalowa ktora jest przy EGR ?