Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W zwiazku z tym, że moje oryginalne lampy ( nie xenony ) parują i domowe sposoby usuwania pary i wody na długo nie pomagają, a uszczelki wyglądają ok, mam pytanie, co możecie powiedzieć o lampach widocznych pod linkiem: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=241475478 czy ktoś interesował się tym, czy warto, czy trzeba zmieniać LCM? Xenonów raczej nie chcę zakładać, biorąc pod uwagę, że jest dużo postów o tym, że plastiki szybko puszczają i soczewki opadają, a koszt z wymianą LCM łącznie to około 2500 - 3000zł, więc myślę o tych lampach z allegro.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Witam,

Ja sie kiedys interesowalem podobnymi lampami (wersja xenon), nawet klocilem sie co z niektorymi, a dzisiaj musze przyznac im racje. Lepiej kup uzywany oryginal albo poszukaj nowki hella lup inpro-hella (jakis hans sprzedaje je na allegro). Te innych firm jednak ustepuja jakosciowo helli i wygladaja jakby tandetnie.

Co do przerubek to pewnie bedziesz potrzebowal kostek aby podlaczyc te lampy bez kombinowania (cena w aso to ok 250zl za strone), lcm raczej nie musisz wymieniac, wystarczy go przeprogramowac (przesledz forum a znajdziesz kogos kto to juz robil i poleci ci kogos kto umie zaprogramowac lcm na ringi).

pozdrawiam

Opublikowano
No właśnie, jeśli tak jest, to sprawa nie zamknie się w kosztach samych lamp, tylko trzeba dodatkowo dokładać kasę. Na to wygląda, że chyba się nie opłaca. Chociaż te soczewki niby są na H7, ale pewnie ringi nie działałyby, no i ta firma, o której nigdy nie słyszałem... sam już nie wiem.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Właśnie dzwoniłem do tej firmy, mają też oryginały hella i podobno żeby ringi sie zaświeciły, to nie trzeba nic kombinować z modułem, tylko cena około 2000 z przejściówkami.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

za 1500 kupisz komplet INPRO (HELLA) w firmie HANSA. SA to org. takie jak montują w E39 po liftinigu. W komplecike masz wszystko co potrzeba do zamontowania. Zadzwon tam i sie dowiedz. Mnie przekladka zajeła ok 40 minut z odkreceniem starych i zamontowaniem nowych .

http://hansauto.pl/sklep/product_info.php/cPath/6_100/products_id/536?osCsid=b342c00aa2e48e0473c9897c329e474b

Opublikowano

nie kupuj tych srebrzaków z allegro..wyglądają jak tuning tico

i sreberko odpada po jakims czasie..... :shock:

widziałem kiedys bume z takimi lampami na giełdzie,tragicznie to wygladało...

lepiej kup oryginalną uzywke..

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
Opublikowano
Pawelkrak, dzięki za namiar. Twoje auto było ze zwykłymi lampami? Czy w zestawie są przejściówki do podłączenia?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

ja mam bunie z 1996 i mialem stare lampy org..NOwe wsadzilem i swieci, bez robienia z LCM. Ewentulanie LCM przy duzym kompie i dokładanych xenonach. ja niemam zadnego kompa i niemialem klopotu z LCM.

a ta aukcja to ta sama firma co podalem link. w sklepie maja z 1500.

Opublikowano
za 1500 kupisz komplet INPRO (HELLA) w firmie HANSA. SA to org. takie jak montują w E39 po liftinigu. W komplecike masz wszystko co potrzeba do zamontowania. Zadzwon tam i sie dowiedz. Mnie przekladka zajeła ok 40 minut z odkreceniem starych i zamontowaniem nowych .

http://hansauto.pl/sklep/product_info.php/cPath/6_100/products_id/536?osCsid=b342c00aa2e48e0473c9897c329e474b

Polecam te co kolega kupil :cool2: .Ja je też mam i jestem bardzo zadowolony to jest HELLA :D .Żadne inne sie nie umywaja do tych :cool2:

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie do Pawelkrak i Losiowy.

Czy w tych swiatlach macie regulacje na ruch lewo i prawostronny.

Przymierzam sie do kupienia ksenonow od tego hansa i wyslalem maila z zapytaniem ale nikt mi laskawie od nich nie odpisal.

W aso mozna kupic cos podobnego (wersja ksenon) koszt to ok 3400zl.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Opublikowano
witam i podłaczam sie pod pytanie NEZZA
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
Witam,

Mam pytanie do Pawelkrak i Losiowy.

Czy w tych swiatlach macie regulacje na ruch lewo i prawostronny.

Przymierzam sie do kupienia ksenonow od tego hansa i wyslalem maila z zapytaniem ale nikt mi laskawie od nich nie odpisal.

W aso mozna kupic cos podobnego (wersja ksenon) koszt to ok 3400zl.

Z gory dziekuje za odpowiedz

Witaj.Tego nie wiem.Jest ragulacja na tych śrubakach co diagnosta ustawia i sa silniczki.Moze tym da sie ustawic na ruch lewostronny.Kiedys widzialem ze sie nakleja jakiec cudo na reflektor ale nie wiem czy to zadziala na ksenony.

Pozdrawiam

Opublikowano
łosiowy,czyli nie ma pod tą klapką przeżroczystą takiej wajchy do przesuwania,dobrze rozumiem?
tylko potwierdzam cos co ktos kiedys powiedzial a mianowicie:to auto naprawde zaraża!!!!!!!
Opublikowano
łosiowy,czyli nie ma pod tą klapką przeżroczystą takiej wajchy do przesuwania,dobrze rozumiem?

Nie wiem sprawdze jutro rano ,wiem ze jest jakas zatyczka okragla jak sie patrzy od gory lampy.Jak cos to mam chyba gdzies foto to moge wyslac bo nie wiem jak wkleic w posta.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jak cos to mam chyba gdzies foto to moge wyslac bo nie wiem jak wkleic w posta.

Pozdrawiam.

To prosze wyslij mi na ten mail:

[email protected]

Jezeli jest od gory taka okragla zatyczka to powinna byc regulacja na ruch lewo/prawostronny. W starych lampach ja tak mam i wiem na pewno, ze w aso ten zestaw za 3400 (pewnie sie wiele nie rozni od tego inpro-hella) ma taka regulacje.

Jak jeszcze dasz rade to wyciagnij ta zaslepke i zobacz czy da rade tam cos przesunac.

dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Jak cos to mam chyba gdzies foto to moge wyslac bo nie wiem jak wkleic w posta.

Pozdrawiam.

To prosze wyslij mi na ten mail:

[email protected]

Jezeli jest od gory taka okragla zatyczka to powinna byc regulacja na ruch lewo/prawostronny. W starych lampach ja tak mam i wiem na pewno, ze w aso ten zestaw za 3400 (pewnie sie wiele nie rozni od tego inpro-hella) ma taka regulacje.

Jak jeszcze dasz rade to wyciagnij ta zaslepke i zobacz czy da rade tam cos przesunac.

dzieki i pozdrawiam

Dzisiaj krecilem ta zatyczka ale nic szczegolnego sie nie dzialo a niestety wywalilem instrukcje od lamp.

Opublikowano

Witam,

Zatyczke musisz sciagnac i tam w srodku bedzie chyba blaszka czy cos takiego i to ruszasz w prawo albo w lewo (juz nie pamietam). Normalnie zabardzo roznicy nie zobaczysz dopiero w nocy jak staniez przy murze to jak przekrecisz to zobaczysz jak luna swiatla sie przemiesci.

Dzieki za fotki i pozdr

Opublikowano

Witam.Dzisiaj dopiero sprawdziłem co sie kryje pod tą czarną zatyczką.Jest tam metalowa wajcha można ją przesunąć w lewo i w prawo.Czyli to jest to co napisał NEZZA można ustawic światła dla ruchu prawo lub lewostronnego :D .(dotyczy to lamp firmy IN.PRO kupionych w HANSAUTO http://hansauto.pl/sklep/product_info.php/cPath/6_100/products_id/536?osCsid=b342c00aa2e48e0473c9897c329e474b)

Pozdrawiam.