Skocz do zawartości

Pomocy! Swieci się ABS, ESP, nie działa licznik, i spalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem. Ostanio zaświeciła mi się kontrolka ABS i ESP. Nie działa wtedy licznik i przelicznik spalania paliwa. I szwankuje wtedy wspomaganie. Problem pojawia się i znika.
Opublikowano
Któryś z czujników ABS-u z tyłu - wyjdzie na komputerze, to dotyczy prędkościomierza, ekonomizera, kontrolki ABSi ESP. Ale znikające wspomaganie hmmm....
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek
Opublikowano
Sa dwa rodzaje czujnikow z szarą wtyczką i niebieską moze załozył nie taki jak trzeba

powinien być z niebieska , ale ja to stawiam jak zwykle na 01 , chociaż dzisiaj przeczytałem na forum że jest w tylnej piaście jakiś magnetyzer który za to odpowiada nie wiem o co kaman ale jutro będe wiedział

pozdrawiam

Opublikowano
Sa dwa rodzaje czujnikow z szarą wtyczką i niebieską moze załozył nie taki jak trzeba

powinien być z niebieska , ale ja to stawiam jak zwykle na 01 , chociaż dzisiaj przeczytałem na forum że jest w tylnej piaście jakiś magnetyzer który za to odpowiada nie wiem o co kaman ale jutro będe wiedział

pozdrawiam

nie magnetyzer tylko taki pierscien z ktorego czujnik zczytuje dane o obrocie koła sa 4 jakby co

Opublikowano

pozdrawiam

nie magnetyzer tylko taki pierscien z ktorego czujnik zczytuje dane o obrocie koła sa 4 jakby co

właśnie dziękuje koledze za sprostowanie

Opublikowano
Miałem takie same objawy(ale bez wspomagania), ale mi padł sterownik pompy abs-u. Jak silnik był zimny to czasem działało, ale jak się rozgrzał to kicha :duh:
Marzysz o 4 kólkach?? Kup sobie 2 rowery !!
Opublikowano
Dokładnie mam tak samo..z rana jak zimny silnik to wszystko działa,a jak się rozgrzeje to kontrolki ABS i ASC zaświecają się i przestaje działać prędkościomierz i ekonomizer...

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png