Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

kupiłem niedawno 730 z 94 roku, mam w niej gaz sekwencyjny ale nie jeżdże narazie na nim bo coś jest nie tak, skacza obroty nieraz lubi zgasnąć. Problem polega na tym że jak chce ją odpalić pierwszy raz danego dnia to musze krecić 5 minut, dodaje gazu, próbowałem bez gazu itp, oczywiście wszystko na benzynie bo gazu nie uzywam wcale, bardzo prosze o pomoc

dzieki z góry

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano

hmm.... trudno tak wirtualnie... może byc kilak rzeczy...

nie rzycze Ci tego... ale u znajomego obajwem była walnieta uszczeak pod glowica... woda skapywala na cylinder i nie odpalał... ojaw taki sam... ale u CIebie moze byc cos innego... jakeis pierdółka totalna... :)

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
a wymiana uszczelki to duży wydatek ??

Masz dwie głowice więc dwie uszczelki... niestety sama uszczelka dość droga i za wymianę skasują. U mnie z 500 zł by to wyszło, u Ciebie może z i 800 zł (z wymianą liczę oczywiście). Głowica jest jeszcze taką częścią ze jak ją ruszysz to prawie zawsze masz coś "gratis" do roboty.

Ale czy ubywa Ci płynu? Poza tym to dwie głowice... dwie uszczelki by poszły?

Ja pierwszy raz zobaczyłem Twojego posta to pomyślałem że dzieje Ci się to co u mnie tylko że w wzmożonej ilości. Czyli gaz przedostaje się do silnika gdy jest on wyłączony lub gdy jedzie na benzynie. U mnie na jednym cylindrze w bardzo nie wielkiej ilości i do tego tylko czasem... ale skoro gazu wogóle nie używasz to to nie jest to. No chyba że czasem przełączasz auto na chwilkę na gaz?

Pozdrawiam

Opublikowano
no wlasnie nieraz przelaczam na gaz, dzisiaj bylem u gazowników bo mam na gwarancji jak z nim jezdzilem i bylem podlaczony do komputera wszystko bylo ok, przyjechalem pod dom posatawilem auto postalo 5 godzin i znowu nie chcial odpalić, kreciłem jak glupi 15 minut (co za wstyd, takie bmw i nie odpala-ludzie z matizów sie śmiali) w koncu odpalilo i znowu na gazie wszystko sie pieprzy gaśnie itp. jak narazie mam dość gazu i nigdy juz nie kupie auta z gazem
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
juz jest wszystko ok, poprostu gaz rozregulował jakiś sterownik silnika i dlatego nie odpalała, pojezdzilem tydzien na benzynie wyregulowałem gaz i wszystko jest ok :)