Skocz do zawartości

Problem z 325i.. Przekaznik pompy?? Prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.. pisalem juz wczesniej na ten temat ale przypomne o co chodzi. Mam e36 325i i mam taki problem: pompa paliwa nie dostaje sygnalu. Sprawdzalem przekaznik i doszedlem do tego ze jest dobry tak samo pompa paliwa sprawdzalem i tez chodzi bez zarzutu. Jest jeden problem.. minus ktory steruje przekaznikiem poprostu sie traci. Wiem ze jest jeszcze jedno urzadzenie przed pompą ktore po zalaczeniu stacyjki daje krotki impuls na pompe i slychac wtedy takie charakterystyczne bzzzt. Moze ktos wie co to za urzadzenie bo prawdopodobnie to jest przyczyna mojej usterki:((...mozna podlaczyc lewy minus do karoseri i auto pali tylko wtedy przy przekreconym zaplonie pompa caly czas pracuje a nie powinna....dodam tylko ze bmw jest na gaz i zastanawiam sie czy nie zepsula sie centralka sterujaca przelaczaniem gazu i paliwa.Ma to jakis zwiazek z pompa i przekaznikiem pompy?Prosze o porady
Opublikowano

Witam!

Kiedyś też tak miałem. Wydaje mi się że przekaźnikiem steruje komputer.

Ja poradziłem sobie z tym podłączając minus przekaźnika do plusa zaworu gazu. Efekt był taki, ze jak jechałem na gazie to pompa nie pracowała. Na benzynie było ok. Jedyny minuj to tak jak piszesz - na wyłączonym silniku i włączonej stacyjce pompa cały czas pompuje. Dla mnie to nie przeszkadzało.

Pozdro!

Opublikowano
Wlasnie tylko jak to wyglada jezeli pompa sie kreci na zalaczonym zaplonie to jest tam jakis zawor zwrotny?moze zalac wtryski i swiece?Dodam tylko ze mam taka instalacje gazowa ze jest tylko jeden przelacznik gaz/paliwo i nie ma awaryjnego odpalania na gazie..:/ myslalem zeby przerobic instalacje wymienic sama centralke sterownia tak zeby mozna bylo palic od razu na gazie..tylko czy wtedy problem z zapalaniem na benzynie zostanie rozwiazany?