Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czesc Witek

bardzo dziękuję za link do strony, niestety nie otwieraja się fotki z demontażu i montażu paneli.

Czy jest to na tyle prosta czynność, aby wykonać ją samemu, czy raczej zlecić to w ASO. Jaki jest koszt wymiany CD?

serdecznie pozdrawiam i dziękuję

Piotr

Opublikowano
czesc Witek

bardzo dziękuję za link do strony, niestety nie otwieraja się fotki z demontażu i montażu paneli.

Czy jest to na tyle prosta czynność, aby wykonać ją samemu, czy raczej zlecić to w ASO. Jaki jest koszt wymiany CD?

serdecznie pozdrawiam i dziękuję

Piotr

Patrząc na te zdjecia to montaz nie powinien ci sprawić kłopotów. Zdjęcia sie nie otwieraja gdyz nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem(rejestracja jest darmowa i dość prosta).

Opublikowano

witam ponownie

zarejestrowałem sie oczywiscie...do pełni szczęscia brakowało tylko wejść na swoja pocztę i aktywować link ;-)

teraz działa

wielkie dzięki

pozdrawiam

Opublikowano
witam ponownie

zarejestrowałem sie oczywiscie...do pełni szczęscia brakowało tylko wejść na swoja pocztę i aktywować link ;-)

teraz działa

wielkie dzięki

pozdrawiam

Cześć,

piotr1812, przeanalizowałem TIS-a, czytnik CD jest zespolony z CCC (Car Communication Computer) czyli z tą metalową częścią, którą widać na przedostatnim zdjęciu we wspomnianym linku. Po wyjęciu całości musisz zdemontować: platikowy przedni panel z czytnika cd, pokrywę CCC, następnie odkręcić i wysunąć moduł CD, odkręcić i wysunąć czytnik CD z modułu CD i na koniec odłączyć taśmę z przewodami.

Jak masz zacięcie i to lubisz, możesz to zrobić sam, bo wymiana czytnika nie wymaga programowania.

Pozdrawiam,

Witek