Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie zbliża się zima, a ja mam problemy z ogrzewaniem.

Mam sterowanie temperaturą i regulacją wentylatorach w pokrętłach...

Jak ustawie wentylator na max to dmucha jak w maluchu, druga sprawa jak ustawie grzanie przycisk automat to wogóle nie leci na szybę przednią.

Ratujcie bo zamarznę zimą :wink:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

ale slychac roznice predkosci dmuchawy na poszczegolnych biegach,czy np dmucha tylko najnizszy bieg bez wzgledu na ustawienie?

jesli dmucha tylko na najnizszym biegu,to pewnie trzeba oczyscic styki przelacznika.niestety najlepszym rozwiazaniem jest rozciecie plastikowych zeberek oslaniajacych go od tylu,bo jest on zamkniety na zasadzie zgrzewanie takich plastikowych koleczkow,i pozniej moze byc problem ze scaleniem tego do kupy.a jak rozetniesz,wkladasz drobny papier scierny miedzy styki i lecisz do polysku :D .potem sklejasz i po sprawie.

co do ustawienia temperatury,to moze cos z elektrozaworami?

Opublikowano

Przy regulacji dmuchawy słychać ją, że po zmianie wchodzi na wyższe obroty, ale według mnie i tak chyba za wolno się kręci.

Czyli wyciągnąć ten regulator od obrotów dmuchawy i go przeczyścić...

Gdzie się znajdują te elektrozawory?

Pozdrawiam

BMW wieczna miłość...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nadmuch nadal słabo działa.

Czy możliwe, że nie jest otwarta klapa główna od wlotu powietrza zaraz za wentylatorem?

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

Zawory sprawne.

Powietrze leci ciepłe ale w całym zakresie regulacji wentylatora słychać, że wentylator pracuje szybciej ale powietrze leci tak jakby pracowała na min. :cry2:

BMW wieczna miłość...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

W książce "SAM NAPRAWIAM" pisze:

Typowe niesprawności układu ogrzewania i przewietrzania"

Dmuchawa nie pracuje przy jednym ustawieniu prędkości.

PRZYCZYNY

Uszkodzony rezystor wstępny.

Gdzie się on znajduje :roll:

Przy regulacji prędkości słychać, że zmniejszają lub zwiększają się obroty ale bardzo słabo.

Zaraz po zakupie auta jeszcze wiało :mad2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Musisz dostac sie pod obudowe w której znajduje sie m in sterowanie nawiewem. Odkrecasz wykladzinę obok z lewej strony panela przy stopach kierowcy, wyciagasz ją i musisz namacać taki prostokąt jakieś 5x2,5 cm. wypinasz i wyciagasz...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Właśnie wiem, książka ogólnikowa.

Chyba w końcu oddam auto do mechanika, bo w firmowym busie lepiej grzeje :duh: :mad2:

BMW wieczna miłość...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co za mechanicy :duh:

Każdy rozkłada ręce, tak jakby technologia ich przewyższała :duh: :mad2:

POMOCY :!:

Dmucha jak w maluchu, szyby parują :cry2:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano
Wyrzucić filtr kabinowy, odpowietrzyc układ, sprawdzićzawory ogrzewania i smigać z usmiechem na twarzy...

No jak to pomoże, a zastosuje się do zaleceń to masz dobry alkohol w prezencie.

Chyba, że jesteś z Tych nie pijących to czekolade :mrgreen: :mrgreen:

BMW wieczna miłość...