Skocz do zawartości

wymiana poduszek zawieszenia tylnego E34

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy ktos wie czy do wymiany gum znajdujacych sie w tylnej belce E34, laczacej ja z nadwoziem jest potrzebyn jakis sciagacz?
Opublikowano

witam kolego i odpowiadam na Twoje pytanko- owszem ale czesto i one nie daja rady :cry:

ja wymiane tulei w tylnej belce mam juz za soba :modlitwa:

robilem to sam we wlasnym garazu i dalem rade choc jest z tym troche roboty :(

powiem szczerze ze bardzo przydala mi sie ... wyrzynarka :!: ktora wycialem tulejke w ktora wchodzi od gory sruba i scianke tulej(ta metalowa) i potem to juz z gorki

wcisniecie nowych tulei to juz nie jest klopot :wink: podnosnik, ciezar auta i duzo jakiegos "zmiejszacza tarcia"ostatni centymetr wchodzi najgorzej :?

powodzonka

Opublikowano

Stare tuleje najlepiej jest wypalic palnikiem.Ja tak zrobilem bo sciagaczami jakos nie poradzilem.Tak jest najszybciej i najwygodniej.

Mialem wyjeta belke i lezala na stole warsztatowym i sciagacze ciezgo az w koncu ktos doradzil wypal i opalone pozostaloscuii wybilem mlotkiem i srubokretem.Wlozenie noewych to juz jest bajka

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34

Opublikowano

jeszce raz

Conrado wypalil tuleje ale mial komfortowa sytuacje bo wymontowana belke :roll2:

jak bedziesz demontowal ja, to taki sposob jest :cool2: ale zawsze na wymontowanym podzespole praca jest latwiejsza ja wybralem opcje bez demonterki

wiec do dziela :mrgreen: