Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

panowie ubywa mi płyn od jakiegos czasu w nieduzej ilosci dosypałem takiego uszczelniacza i nieco zachamowało to ubuywanie płynu byłem sprawdzic czy to nie uszczelka i jest ok noi niemogezlokalizowac wycieku. Jedynei w tych miejscach na gorze i u dołu na łaczeniu mam delikatne slady po płynie czymozna to jakos uszczelnic? %5B640%3A480%5Dhttp%3A//img293.imageshack.us/img293/7273/0002999ik8.jpg

sorry za powtarzanie tematu ale niemam nigdzie czy to jest elementnaprawialny.

Opublikowano
Równie dobrze może cieć spod odpowietrzenia jest tam takie połączenie a przy ciśnieniu jakie panuje w zbiorniku może się wydawać że przez korek Lepiej zmienić na nówkę i mieć z bani tym bardziej że chłodnice z naszych roczników już troszkę mają za sobą.Nie masz orginalnej śruby plastikowej od odpowietrznika tylko jakąś śróbę ....ktoś już coś zmieniał widocznie miał ten sam problem ( orginalna śruba koszt 10 )
Opublikowano

cześć

a u mnie też ubywało i też widać nie było jednak znalazłem a było to na tym grubym wężu co idzie od chłodnicy od góry do bloku silnika na aluminiową rurę wchodzi tam na opasce zrobił się lekki wyciek jednak ze względu na wysoką temperaturę silnika płyn odrazu odparowywał zostawiając jedynie osad w postaci nalotu na złączu .... zdjąłem wąż wyczyściłem papierem ściernym dobrze aluminiową rurę i wąż w środku a następnie założyłem nową opaskę zaciskową i nałożyłem wąż i po skręceniu opaski święty spokój....