Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jezeli wtrysk chodzi w 4 grupach to ile ona bedzie palic tego gazu ??

to juz lepiej sie bawic w v8 + gaz - bo m60 jest juz na pełnym wtrysku

Ze 25 % więcej niż benzyny. Czyli zamiast 13-14 benzyny średnio to jakieś 16 - 18 średnio + trochę benzyny na rozruch :)

Ale auto nie będzie mało 9,5 do setki i nie zostanie za moim 735iA na światłach. A koszt paliwa 30-40 pln na 100 km na tą klasę auta chyba rozsądny?

Poza tym silnika który ma półsekwencje (wtrysk na grupach) nie zaleca się "zapuszczać" na sekwencji. Sam tak mam zrobione, silnik ma inny dźwięk pracy na gazie :) I przy 30-40 st. ma tendencje czasem do drgawek to podobno wina dawkowania gazu.

Pozdrawiam

Opublikowano

czy moglbys powiedziec obiektywnie ile pali ( wiem ze to moze byc ciezkie przed sprzedaża )

Jeśli jedziesz spokojnie i bez szaleństw, to na trasie ok 13-14 litrów gazu, benzyny ok 10-11. Mniej raczej nie jest to możlwe, ze względu na spory silnik. A sprzedaje, bo chcę jakiegoś diesla :wink:

I'm in love, but don't tell my real Love :D Alpina...
Opublikowano

czy moglbys powiedziec obiektywnie ile pali ( wiem ze to moze byc ciezkie przed sprzedaża )

Jeśli jedziesz spokojnie i bez szaleństw, to na trasie ok 13-14 litrów gazu, benzyny ok 10-11. Mniej raczej nie jest to możlwe, ze względu na spory silnik. A sprzedaje, bo chcę jakiegoś diesla :wink:

Tak z ciekawości... OBC pokazuje Ci 10-11 a łyka w rzeczywistości 13-14 gazu? To prawidłowy rozrzut, u mnie ciut mniejszy chyba ale zależy jakie zaokrąglenia się zrobi :).

Nie mniej jednak wydaje mi się że podałeś wartości przy prędkościach 100 - 120 km/h, np na S1, S8 :)

Mi kiedyś udało się zrobić spalanie 8,7 litra wg OBC na odcinku 30 km. Czyli jakieś 10,7 gazu :) Powolna jazda nocą i tyle. Po drodze tankowanie które pewnie podwyższyło spalanie trochę. Pewnie 750 miałbym przy takiej jeździe jakieś nie całe 12 litrów gazu i to chyba minimum :)

Pozdrawiam