Skocz do zawartości

Olej ......ucieka 525 TDS..96 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej......

Cieknie mi olej z pod rurki prowadzące bagnet- czy uszczelnienie tego to skomplikowana sprawa? wyczytałem że o-ring tylko uszczelnia...coś jeszcze może?

Jeszcze jedno: wymieniałem olej- ale jak patrze na bagnet to kolor niebradzo różni się od poprzedniego....zaznaczam, że bez żadnego odsysania starego etc...

Czy wg. Was drodzy koledzy po normalnej wymianie oleju w tym smoku (7litrów) olej na bagnecie powinien być od razu złoty- czy poprostu nigdy sie nie spuści na tyle dużo starego- i nowy i tak bedzie miał tę brudną barwę.

:doh: Pytam bo kurcze zstanawiam sie, czy mnie koleś po rogach nie walnął.... :mad2: :twisted: ......jak coś będzie dym.........

Opublikowano (edytowane)
oring nie skomplikowana ale najlepiej na przeglądzie bo olej trzeba będzie wylać, Ja mam zawsze po wymianie przezroczysty Edytowane przez mistszu1
Opublikowano
kolorem oleju bym się nie przejmował. Kilka lat jeździłem dieslem, potem benzyną a jak teraz ponownie kupiłem sobie rechota to nie mogę się przyzwyczaić do koloru oliwki. Zaraz po wymianie może być brudny i tyle. A z uszczelnieniem musisz sobie KAKOŚ poradzić.
Opublikowano

[

Czy wg. Was drodzy koledzy po normalnej wymianie oleju w tym smoku (7litrów) olej na bagnecie powinien być od razu złoty- czy poprostu nigdy sie nie spuści na tyle dużo starego- i nowy i tak bedzie miał tę brudną barwę.

Ja jak kupilem swojego TDSa to wymienilem sam osobiscie olej w garazu i po 100km niewiele jego barwa roznila sie od poprzedniego wiec nie ma sie co przejmowac .

BMW 730iA wcześniej

BMW 520i E34, BMW 318 E21, BMW 525 TDS E34, BMW 525i E34