Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Zastanawiam sie nad zakupem X5 3.0d. Jasna skora, navi, drewno, automat. Nie mam za bardzo przekonania do automatu wiec prosze o porady. Jak te autka sie sprawuja? Duze spalanie? Doradzcie....

Opublikowano

Ja śmigam 3.0d automat. Bardzo miło mi się jeździ, wcześniej miałem 330Cd z manualem i jakoś przeżyłem, ale wiedziałem na ci się decyduje. Ten automat działa bardzo dobrze, a jak bardzo będziesz chciał zmieniać biegi to można zawsze przejść do tryby steptronic - ja prawie w ogóle tego nie używam :wink: Jednak prawdziwe zwolennika manuala nie zadowoli żaden automat. :mrgreen: :wink:

Co to spalania: dziś wróciłem dla przykładu z Holandii, cała trasa czyli Łódź-Nijmegen-Łódź > średnio 9,5 l/100 przy prędkości nie przekraczającej 180 km/h.

Normalnie średnio jest około 10,6 l/100, nie przekroczyłem 11l/100km (wszystkie dane według wskazań komputera)

Sporo jednak zależy od stylu jazdy, szczególnie z automatem :mrgreen:

Łukasz

E30 316 BAUR TC (w renowacji)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Czesc.

Misiek się zastanawia - a ja właśnie to zrobiłem. Od 2 dni jezdzę X5 3,0 D z 2004 roku. Auto jest zadbane , pochodzi z polskiego salonu , wygląda na bezwypadkowe. Kupilem je - a wczesniej mialo jednego wlasciciela. Poniewaz sporo jezdzę - ok 50-70 tys rocznie - niedlugo bede wiedzial co ono jest warte. I sie podziele wrazeniami.....

pozdrawiam

Edytowane przez Łożysko
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

kupilem 2 tygodnie temu, wesje 217 KM w manualu. Podnioslem ja do 250 KM u Chojnackiego w Nadarzynie i tak to wyglada dzis:

a) nie zamienilabym na automat, szkoda na to czasu i spalania,

b) przy dynamicznej jezdzie - 7,5litra/100

c) ciagnac przeczepe z 1 tonowa łodzią, z predkosciami circa 120 - 8/100

samemu niechce mi sie wierzyc, ale tak wychodz z recznych pomiarow, bo w komputerowe 6/100 nie che mi sie wierzyć.

Aha, w sieci znalazlem najnowsza CD z nawigacja, wiec trudno sobie wyobrazic cokoliwiek ponad ogladanie DVD.

pozdrawiam,

Marcin

• 3 miesiące temu...