Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Mam 530D po malutkim dzwonie i wymieniłem zderzak od wersji po liftingu oraz nowe lampy z ksenonami. Wcześniej autko to nie miało fabrycznie ksenonów. zderzak ma spryskiwacze natomiast samochód nie ma instalacji. Powiedźcie mi jak taką instalacje założyć gdyż jako że mam ksenony powinna być. Jeszcze nie miałem kontroli drogowej ale czy dadzą mi mandat jak zobaczą że brak jest spryskiwaczy oraz regulacji świateł. :?: Dzieki
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=DP71&mospid=47559&hg=61&fg=45

Tu masz schemat jak to powinno być zainstalowane w twoim samochodzie. Jeżeli nie masz którego kolwiek elementu do będziesz musiał dokupić. Jeżeli wcześniej nie miałeś spryskiwaczy świateł to czeka cię wymiana zbiornika na płyn z dodatkową pompką i pociągnięcie kilku rurek.

Jeżeli chodzi o twoje obawy odnośnie problemów przy kontroli drogowej to w prawie ruchu drogowego nie ma przepisu zmuszającego do posiadania instalacji ciśnieniowego czyszczenia świateł przednich przy zastosowanym oświetleniu ksenonowym.

Opublikowano

ja u siebei koncze montaz sprskiwaczy

wszystko kupuje w ASo bo nie ejst takie drogie.

kupilem juz

dysze

weze

waz od zbiornika

potrzebuje jeszcze zbiornik z miejscem na dwie pompki i pompke do spryskiwaczy.

zbiornik w aso to 210zl a pompka 247

szukam wiec uzywek

weze to chyba 120-150zl

moze i nie trzeba miec spryskiwaczy przy ksenoni ale ja wiadomo ksenon daje zimne swiatlo i jak spadnie snieg i w trasie naleci ci na lampy to beda ona za zimne zeby rozpuscic zalegajaca mase.

dlatego potrzebne sa spryskiwacze.

Co do samopoziomowania to chyba z racji kosztów jest to niewykonalne.

PZDR

Opublikowano
hmm mam w E60 samopoziomowanie i na poziomowanie co się składa poza czujnikami na wachaczu z przodu, tułu oraz modółu?