Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Panowie mam problem z kierunkowskazami w mojej E 36.

:(

Pojechałem sobie na urlop tygodniowy,samochód zostawiłem w garażu.Dzisiaj wsiadłem do bmki i .....nie ma prądu :(

Padł akumulator.Naładowałem go,załozylem klemy i palą sie kierunki awaryjne.Nic nie daje wyjęcie włacznika,dopiero jak wyjme bezpiecznik to jest spokój! O co chodzi?? Czy ktoś z was miał z taki sam problem? Bo nie wiem gdzie szukać?

Pozdrawiam!

Opublikowano
ja tak miałem w passacie.... jak nie domknąłem drzwi i włączyłem alarm to samochód zaczynał wyć i zostawały zapalone kierunki.... odłączenie aku pomagało po 15min... stawiam na coś z alarmem

SPRZEDANA :((( buuuuuuuuuMój Compakt :)<--------- OCEŃ - komentarze i uwagi mile widziane na PW. !!!NOWE FOTY!!!

!!!Aktualizacja 05.08.2008 !!!

Opublikowano
a sprobuj odłączyć przełącznik awaryjnych, gdzieś czytałem ze często sie psuja. a to by miało sens jak by sie coś pokopało mogło by zrobić zwarcie i rozładować akumulator, ale dziwne ze nie spalił sie żaden bezpiecznik, albo co gorsza akumulator nie rozładował sie do zera, bo rozumiem ze dał sie bez problemu naładować ?
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano
Rozładował sie do końca,tak ze nawet dioda od immobilizera nie paliła się.wszystko padło tak jakby nie było w ogóle akumulatora.Jednak dał się naładować.
Opublikowano

Byłem u trzech elektryków i ...nie są w stanie mi pomóc!! :evil: fachowcy kur...

Najlepiej jakbym kupił nowy włacznik awaryjnych i jezeli dalej będą sie palić to przerywacz wymienic itd.Barany!Po to jedziesz do fachowca aby nie wymieniać wszystkiego po kolei,prawda?.Po odłaczeniu włacznika awaryjnych dalej wariuje,więc to nie jest chyba jego wina?

Opublikowano
No chyba nie, chodź nigdy nie wiadomo co i jak z ta elektronika :/ hymm ten przekaźnik tez można by sprawdzić :) najlepiej znaleźć kumpla z bemką i pozamieniać i posprawdzać po kolei :)
zdjęcia mojej beemy ---->nowe foty !!!http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=61477
Opublikowano

Włacznik podmieniłem z bmw brata i dalej to samo,czyli ta teza odpada.A z przekaznikiem bedzie cięzko z kims podmienic bo co roku E36 mialy inne. :(

Pozdr!