Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mam taki problem otóż mam zamiar wymienić felgi w moim bmw e34 i mam problem. jaka jest średnica otworu centrującego w e34?? czy felgi z e39 i e36 będą pasowały??czy mają taką samą średnice otworu centrującego??
Opublikowano
witam. mam taki problem otóż mam zamiar wymienić felgi w moim bmw e34 i mam problem. jaka jest średnica otworu centrującego w e34?? czy felgi z e39 i e36 będą pasowały??czy mają taką samą średnice otworu centrującego??

72,5mm - Średnica otworu jest taka sama w e36 i e39 ale ET jest inne.

Będą pasowały felgi od E39 a od E36 maja za duże ET.

.

Opublikowano

przerabiałem taki sam temat rok temu-kupiłem wtedy fajne zimówki-lecz były w komplecie z felgami

po założeniu wyszło się,że jest bicie tak koło 80 km /h

powrót do serwisu i dopiero zobaczyłem ,że te nowe felgi latają na piascie/LUZ JEST :!: ,a trzymają się tylko na śrubach :naughty:

moje auto to E 32,alufelgi zimowe z oponami,które kupiłem jak się okazało póżniej pochodziły z E 39

Te felgi od E 39 miały 74 mm,E 32 ma mniejszy otwór centrujący

temat poruszałem na forum,ponoć można kupić pierścienie odpowiednie i wyeliminować tą różnicę w rozmiarach

byłem osobiście w paru serwisach/sklepach od felg i odradzali

opony przełożyłem na stare swoje felgi,te od E 39 poszły dalej w świat

Opublikowano
no właśnie na stronie firmy borbet znalazłem że e39 ma śr. 74mm. teraz już kompletnie zgłupiałem, bo chciałem wrzucić fabryczny model felg od e39. chyba pozostaje szukać i jeździć mierzyć na aucie które pasują :mad2: :mad2: :mad2: