Skocz do zawartości

problem z otwieraniem szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z otwieraniem szyby przedniej od pasazera, powiedziano mi ze musze wymienic jakis wlacznik, tzn. to cos przez co sie otwiera szybe te dwie strzalki, hmm chyba ze macie inne rozwiazanie, prosze o pomoc.
Opublikowano

a co sie dzieje? opisz dokladniej, bo problemow z szyba moze byc wiele...

nie opuszcza sie cala? opuszcza sie skokowo? ...? ...?

Opublikowano
  • Autor
nie opuszcza sie cala, wogule nie dostaje napiecia poprzez ten wlacznik, a na dodatek strzalka w dol dziala ale w gore juz nie, nie slychac takiego "pyk" wiesz o co mi chodzi?
Opublikowano

pierwsza sprawa to zamienic wlacznik kierowcy z pasazera, 5 sekund roboty... delikatnie podwazyc i wyjdzie. bedzie wiadomo czy to kwestia wlacznika, ale watpie...

co z tym "pyk"? nie slyszysz przycisku czy nie sluchac, zeby silnik od mechanizmu startowal?

Opublikowano
a może poprostu jedno ramie mechanizmu wypielo sie z plastikowego klipsa. z tego co sie orientuje to dosyc czesta usterka. Zdejmij tapicerke drzwi i wszystko bedzie jasne.
Opublikowano
masz e30 czy e36?? w e30 nie ma elektroniki i prad leci przez wylaczniki kolo lewarka, w e36 jest elektronika a przyciski tylko steruja i problem moze byc wlasnie w module od szyb. jesli masz e30 to zamien wlaczniki miejscami, jak pomoze , to rozbierz, wez drobny papier 2000 i przeczysc styki
Opublikowano
  • Autor
mam e36, od kierowcy wszystko dziala slychac jak idzie napiecie do szyby oraz ten przycis ze strzalkami oddaje taki charakterystyczny glos "pyk" natomiast wadliwa strona nie posiada magicznego pyk;/ wczesniej mechanik przesmarowal ta kostke ze strzalkami, i powiedzmy dzialalo, ale znowu nie dziala i powiedzial ze wina lezy wlasnie gdzies tutaj, tzn. gdzies kolo skrzyni biegow, nie wiem czy to prawda, bo wogule nie znam sie na tym i prosze Was o pomoc.
Opublikowano
no to jak pisalem, zamien przyciski pasazera z kierowcy i bedziesz wiedzial czy tutaj jest problem...