Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam problem z wolnymi obrotami silnika,niby pracuje równo ale jest coś takiego jakby nie pracowały wszystkie cylindry.Nie ma prawie różnicy w pracy jak odepnę czy to wtryski czy cewki z cylindrów 1,2,3,4 silnik chodzi jednakowo.Ale gdy odpinam cylindry 5,6,7i8 widać.że silnik reaguje na to.Zamieniałem stronami i cewki i wtryskiwacze,ciągle jest to samo na pierwszych czterech.Na wyższych obrotach jest ok.Robi się czerwony katalizator.Kolektor ssący szczelny.Świece i fajki nowe"BERU".KTS wykazał wypadanie zapłonów na 1,2,3,4 cyl.nawet po tym jak zamieniłem wszystko stronami.Ciśnienie sprężania ok na wszystkich.Jest założony gaz sekwencja od roku,na gazie też jest coś podobnego ale w mniejszym stopniu.Świece są zakopcone po kilkunastu minutach pracy.Podejrzewam jeszcze sondę na prawym wydechu bo po następnym diagnozowaniu pojawił się błąd sondy.Zaczyna mi brakować już pomysłów do tego pojazdu. :mad2: Pozdrawiam i dzięki za pomoc.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
autko działa,okazało się jak to powiedział pan elektronik,że padła sonda ale nie wiem która bo są cztery.

Pewnie sonda lambda, która u Ciebie występuje w ilości sztuk dwóch.

Co przedstawiarysunek

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......