Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisaj zauwazyłem jak stałem na postoju i miałem radio wyciszone że sprężarka mi się wyłancza i po jakiś 10 sekundach znowu włancza i tak ciągle w takich samych odstępach czasu :/ zauwazyłem to dopiero dzisaj jak byłem na postoju bo zreguły głośnio radia słucham :/

zauwazyłem ze dzieje się tak na 1, 2 biegu , czasem tez na 3, na wyższych sprezarka cały czas chodzi.

Dodam ze na zewnątrz było 20 stopni a w środku tez mialem ustawione na 20 i klima chodziła na 2 biegu i wtedy to zauwazyłęm ze się włancza i wyłancza , widać to takze na obrotach. :/

byłem dzisiaj u magika z PDC i pytałem się go oto to powiedział ze to normalka :/

czy tak powinno być ??

prosze o pomoc bo co chwila cos mi sie dzieje z beti :cry2:

Opublikowano

A czy przy włączaniu i wyłączaniu się sprężarki obroty lekko falują?? Jak tak to mialem identyczny problem - czyszczenie EGR`u i problem znika :)) (tzn. sprężarka dalej pracuje ale nie da się tego odczuć).

Pozdrawiam

Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.
Opublikowano
Naturalny objaw. Włącza się i wyłącza. Spęża gaz i pozwala mu się rozprężyć.
Opublikowano

Witam.

Niekoniecznie jest to normalne.

Sprezarka nie powinna sie wylaczac w kolko. Powinna trzymac ciagle takie same cisnienie. Ale wylacza sie dopiero z termostatu (czujnika temperatury) badz poprostu z wylacznika.

Wydaje mi sie ze moze byc to spowodowane mala iloscia czynnika (freonu) sprezarka wylacza sie jak cisnienie po stronie ssacej spadnie za nisko i presostat (miernik cisnienia) niskiego cisnienie ja wylaczy.

Widac to wyraznie jak dodasz gazu i sprezarka szybciej i czesciej sie wylacza niz nz niskich obrotach hmm.

Nie czujesz roznicy w chlodzeniu?

Pozrawiam :)

Opublikowano

na luzie jak mam włączony 1,2 bieg w climatronicu to obroty falują gdy słychać taki ssyk jak sie sprezarka zalancza i tak co kilkanascie sekund. :/ chłodzi tak samo bardzo dobrze, nie wiem czy tak było wczesniej dzisiaj dopiero to zobaczyłem. Na wyższych biegach climatronicu nie slychac tego a obrotu są stałe :/ co to może być ?

czy to normalka ?

dodam tylko ze miesiąc temu robiłem przegląd klimy , dobiłem gazu i sprawdzili mi szczelność i wszystko ok.

przycisk ze klima chodzi swieci sie, poprostu na niskich biegach climatronicu slychac jakby sie wylanczala i wlanczala co chwila (10sekund wylonczona z 50 włąnczona) na obrotach na luzie tez to widac

Opublikowano

czyli to ze popracuje 50 sekund wyłączy się na 10 i znowu popracuje i tak ciągle to jest norma ?

sorrka ze tak pytam ale co chwila mam jakieś problemy z moją beti :(

Opublikowano
A ja Ci jeszcze raz powtarzam wyczysc EGR i bedzie o niebo lepiej. Miałem identyczne objawy...
Jeśli BMW jest chorobą, to ja nie chcę wyzdrowieć.