Skocz do zawartości

podkladki pod mocowanie amora /zawias 30/15mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam chce kupic zawias weiteca 30/15mm +amorki bilstein b4 .ale chcialbymzostawic tyl jak najbardziej seryjny no moze delikatnie pojsc w dol ale bardzo delikatnie ,szukalem 30/00 ale niegdzie nie ma .wiec moze zastosuje taka podkladke pod sprezyne na tyl ok 1cm widzialem gdzies taka w zestawie gwintu gdzie takie cos mozna dostac?
Opublikowano

b4 to seryjny amor 0 nie nadaje sie do obnizanych fur bo ma za male sily dobicia i odbicia - auto bedzie skakalo jak pilka.

ja mam u siebie sprezyny Weitec 50/30 z przodu amorki Bilstein B8 a z tylu aktualnie regulowane Koni Sport - fajna sprawa i prowadzi sie bardzo dobrze aczkolwiek miekko nie jest :)

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
co post to inna podpowiedz ponoc krąży opinia ze seryjne teoretycznie mogą do -40 .wcześniej miałem sprężyny vogtlanda i monroe reflex i zdarzyło sie ze niekiedy na prostej drodze auto podskakiwało czy teraz bedzie tez podobnie.kurcze nie jestem stanie zmieniać amorków bo te są prawie nowki.a i ostrej gleby tez nie ma byc delikatnie przod obniżony i tyle max -35
Opublikowano
Teoretycznie sie da serie założyć do -40mm. W praktyce to Ci padna w dość niedługim czasie i jak pisał sarna1 auto bedzie podskakiwać jak piłka kauczukowa. B4 jak i B6 są tylko to sprezyn seryjnych. Do każdych obniżonych producent zaleca B8. Wiec po co kombinować i utrudniac sobie życie? Ja mam zawieche -20 przod i tył (M tech) i mam B8 Sprint. Ewentualnie mozesz zostawic te co sa, jak Ci padną to kupisz sobie takie jak mają być. pozdro
Opublikowano
czyli nawet -30/15 weiteca bedzie niewspolgrac z tymi amorami?jesli tak to nici na nowa zawieche mnie nie stac a m-technica napewno nie znajdę. robie nie duzo kilosów moze 12-14tys rocznie.i nawet jak wytrzymalo y to ok 1,5roku to bym sie zdecydowal co radzicie?
Opublikowano
C_h_r_i_s_u- agdzie ty chcesz znalesc glebe -15 na moje oko nie ma takiej do e36

Ostatnio przegladajac Allegro znalazlem -15/15 firmy GT Cupline.Koledzy na forum odradzali mi jednak zakup sprezyn tej firmy.Pozatym jakis czas temu na allegro byla aukcja oryginalnych sprezyn m technik -25/15.To takze nie jest duze obnizenie,i moze dac rade z b4......czy moze nie?