Skocz do zawartości

[E30] kolektor wydechowy-ile mozna zaplacic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jasne ze tak :D taki kolektor nowy kosztuje ze 2 tysie albo i wiecej :D takze sie nie zastanawiaj - a jak sie wachasz to chetnie go kupie :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
jesli ci potrzebny kolektor od firmy tuningowej do jakichs wyzszych celow to moze sie oplaca.. jesli po prostu potrzebujesz nowego, to wiedz ze zrobienie calego ukladu wydechowego kosztuje 500.

gdzie i z czego go robia ????

Opublikowano

Moim zdaniem 400 zl to duzo. No chyba, ze jest to kolektor oryginalny, nowy i zamierzasz oprocz niego wlozyc caly uklad Hartge. Ogolnie to nie spodziewaj sie zauwazalnego przyrostu mocy po wymianie ukladu wydechowego na inny niz fabryczny. W mojej poprzedniej e30 wkladalem strumienice, sportowe tlumiki koncowe, ale jednak wrocilem do oryginalu. Nie ma sensu poprawiac fabryki. Lepszego pomruku nie uzyskasz, a poprawe osiagow bedziesz sobie wmawial. Moj ojciec handluje ukladami wydechowymi i 500zl starczy spokojnie na caly uklad z aluminium bez katalizatora.

Pozdrawiam!

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
sprawdze czy nic to nie da, pojade na hamownie i sprawdze przed i po zalozeniu. przekonam sie sam i napisze na forum. moze nawet jak mi sie uda to wykresy wstawie.
Opublikowano
Moim zdaniem 400 zl to duzo. No chyba, ze jest to kolektor oryginalny, nowy i zamierzasz oprocz niego wlozyc caly uklad Hartge. Ogolnie to nie spodziewaj sie zauwazalnego przyrostu mocy po wymianie ukladu wydechowego na inny niz fabryczny. W mojej poprzedniej e30 wkladalem strumienice, sportowe tlumiki koncowe, ale jednak wrocilem do oryginalu. Nie ma sensu poprawiac fabryki. Lepszego pomruku nie uzyskasz, a poprawe osiagow bedziesz sobie wmawial.

Pozdrawiam!

Ludziska to nie jest jakis prywatny wyrob tylko Hartge - firmy specjalizujacej sie tylko w BMW - nadmienie ze kolektor firmy Supersprint ( a sa to jak najbardziej porownywalne firmy) daje ok 5 KM z gara czyli lacznie 30 :D --- i to jest zapewnienie producenta - taki kolektor to nie masowy odlew tylko piekna reczna robota na gientarce i ze spawarka w reku --- (kolktor Alpiny w ASO BMW do silnika M20 kosztuje ok 5000pln). Nie mowie juz o tym jak taki kolektor slicznie wyglada jak sie autko ostro pogania i robi sie czerwony :D

Moj ojciec handluje ukladami wydechowymi i 500zl starczy spokojnie na caly uklad z aluminium bez katalizatora.

500 zeta z kolektorem ???? to z czego on to robi - z papieru ????

P.S. Jezeli nie chcesz tego kolektora to daj namiar - ja wezme na 100% bo wiem co to jest :D

Opublikowano
dzieki za odpowiedzi kupilem juz tek kolektor. w czwartek jade na hamownie do bydgoszczy, to sprawdze ile ma mocy przed zalozeniem. pojade tez po zalozeniu i napisze wam co to wyszlo. ps hamownia kosztuje 80 zeta wiec chyba sie oplaca sprawdzic co i jak nie?