Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na starej tarczy trzesło minimalnie z przodu prawa strona. Po wymianie na nowe tarcze hamulcowe trzesie bardzo intensywnie podczas hamowania, podczas jazdy tylko od 135 wzwyz. Na trzepakach wszystko sprawdzone i jest oki, poradzcie co to moze byc?

Jurek :modlitwa:

Opublikowano
moze kiepskie tarcze? ja kiedys qpilem nowki....i mi walily po burtach reklamacje zlozylem i wsio OK :).....dali nowe inna partie i nie byylo problemu....a trzesie ci na boki? czy masz ogolnie wibracje na kierownicy?

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Sluchaj....trudny temat do zdiagnozowania....zbieznosc masz dobra ? bo od zbieznosci tez sie takie cuda dzieja...Moze niedawno wymieniales galki albo amory....? ja na twoim miejscu zrobil bym ta zbieznosc + geometria - przynajmniej bedziesz mial wiadome ze ci opon nie poszarpie :).....nie beda to wyrzucone wbloto pieniadze....Moze oponka ktoras jest walnieta? Ja mam bicie przy hamowaniu od wahacza ktory lata jak zyd po pustym sklepie ale to tylko w momencie jak sie abs wlacza i szarpie buda....Mowisz ze na szarpakach byles wiec szpec napewno by wywalony wahacz zauwazyl....

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

wszystko i koła sprawdzone przekładane . Podejżewam tez tarcze ale dlaczego na starej tarczy było to samo identyczne tylko w miejszej skali?

\

Opublikowano
to sie nazywa ZOWB ::D - Zbieg okolicznosci w BEEMWU L:D

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

witam

sprawdz wał napędowy...

ja jak rozpędzam sie to przy 80 zaczyna drgać coś po 90 km. przestaje [nie hamuje] na szarpakach na przeglądzie wszystko ok. ale sie okazało że jak sie rozpędzam trzymając prawą noge na gazie a kolanem opieram o tunel skrzyni to czuć wyraznie że wibracje dochodzą z okolicy skrzyni biegów okazało sie że jest jakiś luz na wale tak mi powiedział zaufany mechanik...

pozd....