Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wymieniłem ostatno chłodnice bo mi ciekła i od razu wyczyściłem tą od klimy.Przed zabiegiem miałem na teście nr.7 103 stopnie ,po zabiegu 101.termostat otwiera przy 92.dodam że termostat dobry,chłodnica nagrzana, dobrze odpowietrzony,czy może być przyczyna mało wydajne visco czy raczej stawiać na połamane łopatki w pompie?
Opublikowano
nie nie wacha sie stoi idealnie na środku, nawed gdy jest gorąco ,temp max dochodzi do 103 i dalej nie pojdzie a gdy wlacze ogrzewanie na max to spada do 97 i tak stoi układ jest dobrze odpowietrzony.
Opublikowano
różnica jest 10 stopni bo termostat mam na 92 stopnie

To, że masz termostat na 92 stopnie wcale nie oznacza, że taka temperatura zawsze będzie panowała w układzie chłodzenia. Przy takiej temperaturze po prostu termostat się otwiera, a temperatura będzie oscylowała gdzieś w pobliżu tej wartości, +/- parę stopni. To nie jest powód do zmartwień. Tak ma być. U mnie jest podobnie.