Skocz do zawartości

Szybka pomoc TERMOSTAT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, musze jutro kupic termostat tylko nie wiem jaki ma byc? czy na 80C czy 92C moje auto to e34 24V 520i z czerwca 1990r http://www.realoem.com/bmw/select.do?vin=&kind=P&series=E34&body=Lim&model=520i&zone=ECE&prod=19900500&motor=M50&trans=A&arch=0

Prosze o szybka pomoc, dziekuje.

Edytowane przez tuspam

Opublikowano
  • Autor
do realoem podalem linka, tylko ze sie nie znam, wg mnie powinien byc 92C a mam wlozony 80C i problemy z niedogrzanym silnikiem, na stronie do realoem jest napisane ze 80 byly w autach powyzej 09/1992, dobrze kombinuje?
Opublikowano
powiem tak są dwa typy termostaów letni 80stopni i zimowy 92 stopnie na nasz klimat będzie lepszy letni a np skandynawski zimowy bo będzie termostat otwierał sie pużniej i będzie cieplejsze powietrze w zimie z nawiewu
Opublikowano
te na 80 C są do TDSów , do benzynowych masz 92 (oryginał) lub 88 C
Opublikowano
moim zdaniem powinienes kupic 92 ja mam taki i wsio jest ok 520i 91r
Opublikowano
  • Autor
moim zdaniem powinienes kupic 92 ja mam taki i wsio jest ok 520i 91r

kupie w poniedzialek 92C, po wumianie visca i termostatu jakis czas temu non stop mam niedogrzany silnik, sprawdzielm termostat i mam wlozony 80C, najwyrazniej w warsztacie gdzie oddalem autko ktos czegos nie doczytal i wlozyl zly

Dzieki

Opublikowano
  • Autor

No i teraz zglupialem, bylem w sklepie kupic termostat, celowo nie mowie jaki - sprzedawca wyciaga czarodziejska ksiazeczke z czesciami i wg niej do mojego auta powinien byc termostat 88C. Prosze o fachowa pomoc kogos kto sie na tym dobrze zna, bez przypuszczen i domyslen.

Dziekuje.

Edit:

Zadzwonilem do ASO, po podaniu vinu powiedzieli ze sa dwa 80 i 92 a ktory ma byc to nie wiedza, dziwne to troche. Nic odkrywczego nie powiedzieli, jezeli mam 80C i silnik nie dogrzany to zeby wlozyc 92C, o 88C nawet nie wspomnieli.

Opublikowano
o 88C nawet nie wspomnieli.

przecież Ci napisałem wyraznie oryginał do ; diesla 80 C

benzyna 92 C

a te na 88 C to są zamienniki gdy masz problemy z przegrzewaniem ale w oryginalnych katalogach BMW ich niema

a w sklepie sprzedawca oglondał katalog ale wydany przez producenta tych zamienników i tam nie pisało że ma być tylko że pasuje

Opublikowano

"dajan" ma rację!

Polejcie mu!!! :D

Chcesz podnieść moc swojego auta?

Posiadam chiptuning do większości modeli silników występujących w BMW E30/E34/E36

Opublikowano
  • Autor
dzieki wielkie za pomoc