Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
do realoem podalem linka, tylko ze sie nie znam, wg mnie powinien byc 92C a mam wlozony 80C i problemy z niedogrzanym silnikiem, na stronie do realoem jest napisane ze 80 byly w autach powyzej 09/1992, dobrze kombinuje?
Opublikowano
powiem tak są dwa typy termostaów letni 80stopni i zimowy 92 stopnie na nasz klimat będzie lepszy letni a np skandynawski zimowy bo będzie termostat otwierał sie pużniej i będzie cieplejsze powietrze w zimie z nawiewu
Opublikowano
moim zdaniem powinienes kupic 92 ja mam taki i wsio jest ok 520i 91r

kupie w poniedzialek 92C, po wumianie visca i termostatu jakis czas temu non stop mam niedogrzany silnik, sprawdzielm termostat i mam wlozony 80C, najwyrazniej w warsztacie gdzie oddalem autko ktos czegos nie doczytal i wlozyl zly

Dzieki

Opublikowano

No i teraz zglupialem, bylem w sklepie kupic termostat, celowo nie mowie jaki - sprzedawca wyciaga czarodziejska ksiazeczke z czesciami i wg niej do mojego auta powinien byc termostat 88C. Prosze o fachowa pomoc kogos kto sie na tym dobrze zna, bez przypuszczen i domyslen.

Dziekuje.

Edit:

Zadzwonilem do ASO, po podaniu vinu powiedzieli ze sa dwa 80 i 92 a ktory ma byc to nie wiedza, dziwne to troche. Nic odkrywczego nie powiedzieli, jezeli mam 80C i silnik nie dogrzany to zeby wlozyc 92C, o 88C nawet nie wspomnieli.

Opublikowano
o 88C nawet nie wspomnieli.

przecież Ci napisałem wyraznie oryginał do ; diesla 80 C

benzyna 92 C

a te na 88 C to są zamienniki gdy masz problemy z przegrzewaniem ale w oryginalnych katalogach BMW ich niema

a w sklepie sprzedawca oglondał katalog ale wydany przez producenta tych zamienników i tam nie pisało że ma być tylko że pasuje