Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów.Mam taki problem że mój silnik przy moim autku nie chodzi zbyt dobrze.Zauważyć można że nawet na ciepłym silniku po jeździe jak zgaszę to jeszcze wchodzi mi na takie obroty.Mam 318i z silnikiem M40.Mam w związku z tym pytanie.Czy mógł się przestawić zapłon i dlatego tak się dzieje.Jeżeli tak to czy jest możliwość naprawić to i czy da radę samemu czy trzeba jechać na kompa?Prosze o pomoc.Pozdrawiam
Opublikowano
mam autko z instalacją gazową.Na gazie silnik pracuje ok ale na benzynie na zimnym jak i na rozgrzanym silniku jak dodaję gazu to mi rwie i nie zbyt dobrze się zbiera.obroty osiąga ok tylko to szarpanie jest denerwujące.Myślałem że to wina uszczelki pod głowicą bo silnik pracuje jak by palił nie na wszystkie cylindry.Nie jestem jakimś mechanikiem ale gdybym miał przepalona uszczelkę to robiło by mi ciśnienie w układzie chłodzenia lub coś z olejem a ja mam wszystko ok.Płynu mi nie ubywa i olej tez w porządku.podejrzewałem przewody i świece kupiłem nowe NGK ale dalej to samo.Sonda też ok bo trochę czasu wcześniej byłem na kompie i nic nie wykryło wiec maśle że tak od razu by jej nie trafiło.Wcześniej miałem kilka strzałów na gazie ale mam zabezpieczenie wiec myślę że przepływomierza mi nie rozwaliło.A jeżeli już tak to jak poznać że jest uszkodzony.Sam już nie wiem co robić a nie lubię jak nie chodzi tak jak powinno.Piszcie i pomóżcie.Z góry dzięki.Pozdrowionka