Skocz do zawartości

Silnik huczy, wskażnik szwankuje, ręce opadaja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, niedawno zauważyłem że chyba szwankuje mi wskaznik temperatury, jeszcze nie zauważyłem żeby temperatura rosła stopniowo albo pokazuje zimny, albo staje dokładnie na połowie. Mniej wiecej w tym samym czasie zauważyłem ze jak silnik już jest rozgrzany to zaczyna chuczec jak bym miał z 5 litrów pod maska i co dziwne ten dzwięk wydobywa sie gdzies poniżej swiec. nie umiem tego dzwięku okreslić ale brzmi to jak huczenie wentylatora ale jest kilka razy głosniejszy, jakby turbina jakaś , a ja mam zwykły 1.8 m40 Pytałem mechanika ale on mówi ze jest ok a wiem ze tak nie było wczesniej Czy podpięcie pod komputer by wykazało co to może byc bo garazowy mechanik mówi że nie, może ktoś z was miał już taki probłem. Dzięki za wszelkie sugestie Pozdrawiam...
Opublikowano
a 5 litrow huczy ??

podaj wiecej szczegolow tego dzwieku glosniej silnik slychac?

czy jest to odglos wentylatora??

Nie to jest podobny dzięk do dzwieku wentylatora ale na 100% to nie on. najgołosniej jest przy ruszaniu np. spod swiateł jedynka , dwójka. Silnik 1.8 wydaje dzwiek przy ruszaniu jak jakąs terenówka z potęznym silnikiem :( Wbrew pozorom to mnie nie cieszy...
Opublikowano
Może sie wydać to co napisze śmieszne ale miałem coś takiego kiedyś podobnego... mówię co jest.... a przyczyna był zerwane poduszki pod silnikiem jedna chyba i w momencie ruszania silnik przekręcało delikatnie na którąś stronę i wentylator o fiskoze delikatnie obcierał i wydawał taki dzwięk - wiec warto sprawdzić... Pozdrawiam
Opublikowano
jak mówisz ze słychać to z okolicy świec to pod spodem masz kolektor wydechowy może masz pęknięty i dlatego głośniej chodzi.... ja miałem to samo ale jak wymienaiłem tłumik to pospawałem go