Skocz do zawartości

[E34] pompa wspomagania - da sie rozebrac, uszczelnic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkch.

Pytanie brzmi - czy ktos miał doczynienie z pompą wspomagania (moja to Vickers, podobno zakładali jeszcze ZF) czy da sie ją uszczelnić, rozebrać ? cieknie z wałka, może ktoś ma schemat(rysunek) jak ta skqbana jest poskładana. Otwarłem ja i szczęka mi opadła, takiego dziwactwa w środku jeszcze nie widziałem.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wiesz, za działającą pompę zapłacisz max. 100zł, więc czy warto się marasić i nie mieć pewności, że będzie działała poprawnie. Ponadto ciekawe ile zapłacisz za komplet uszczelniaczy do niej?

Uprzedzę pytanie: Gdzie kupić? - w Gliwicach.

BTW, wiesz o niedzielnym spotkaniu w Katowicach na parkingu Geanta w dol. 3 stawów o 10? :)

Kai
Opublikowano
  • Autor
z miła chęcia bym wpadł, ale krwawi dość konkretnie :wink: giełda w gliwicach powiadasz...hmmmm, pakiet uszczelnień kosztuje w ASO 82 złocisze plus 190 wymiana :shock: na allegro widziałem takie pompy za 200-300 tylko pytanie czy "sprawne" - goście z giełdy dają jakąś "gwarancje" ?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie giełda, tylko sklep w Gliwicach, zajmują się częściami nowymi i używanymi do BMW. Na giełdzie w prawdzie też są, ale po co szukać, lepiej zadzwonić +48 32 2700474.

Powodzenia

Kai
Opublikowano

Podlacze sie pod pytanie a raczej pod sklep w gliwicach czy maja albo moga miec pompe wspomagania do E-39 szukam tego cholerstwa od dluzszego czasu i nic a jesli na uzywki daja gwarancje to bylbym zainteresowany.

Oczywiscie zadzwonie ale jesli jestes zorientowany to oszczedzi troche czasu. Dzieki

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie wiem, czy będzie miał do E39, musisz zadzwonić tam.

Ogólnie mają części do wszystkich BMW.

Kai
Opublikowano
  • Autor
thx za info :)