Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Moze tu mi ktos cos doradzi bo szczerze mówiąc mam dosyc warsztów.Posiadam e36 320 coupe autko kupilem jakies 4 miesiace temu przebieg prawie 210000 tyś.Chodzi mianowicie o pedał sprzęgła gdy go delikatnie naciskam czuje drgania jeśli docisne do końca drgania ustają.Rozmawiałem z kilkoma "fachowcami" i jeden powiedzial ze trzeba wymienic sprzęgło bo prawdopodobnie odleciał kawałek okładziny inni mówia ze jesli sie nie ślizga i są tylko drgania to zostawic bo to nic takiego.Moze wy cos wiecie na ten temat .Dzieki Pozdrawiam
Opublikowano

[e36 m50]

Ja tez mam lekko wyczuwalne drgania pedalu sprzegla po jego wcisnieciu i wcale si etym nie przeujmuje - to nie jest zaden powod by wymieniac sprzegla.

Jak zacznie sie Tobie to sprzeglo slizgac to sopiero je wymien.

Opublikowano
Ja mam podobnie od momentu jak wymeniłem całe kompletne sprzęgło nowa podpora wału i nowa guma łącząca skrzynie z wałem a więc proponuje zostawić nie wnikać