Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serecznie jakie głośniki moglibyście mi poclecić do e39 bo te seryjne to już nawet przy lekkim basie rzężą tylko jakieś w miare standardowe zastępstwo. / e39 528ia radio bussines/ z góry dziękuje

pozdrawiam

Opublikowano
standardowo HERTZ - niezla jakosc za przyzwoita cene

a jak byś mógł mi napisać jakie to są ro zmiary bo chodzi mi o to że bym kupił głośniki i obrazu je przełożył, a nie chce wyjmować po sztuce i jeździć z nimi żeby dobrać rozmiar / jak pytanie nie za mądre to dlatego że ja się na tym kompletnie nie znam, a chciałem na raz wymienić wszystko/

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano

Polecam ten model

http://www.allegro.pl/item223996623_hertz_dsk_130_polska_gwar_hurtownia_katowice.html#photo

Wprawdzie lepsze dźwiękowo i dynamicznie są ESK 130

http://www.allegro.pl/item223996644_hertz_esk_130_super_jakosc_hurtownia_katowice.html#photo

ale potrzebują do napędu dobrego wzmaka który z nich wyciśnie wszystkie soki

:norty:

Opublikowano
Jeśli głośniki mają grać pod samym radiem to zamiast Hertzów chyba lepiej by się sprawdziły jakieś Helixy, podobno są mniej prądożerne.
Opublikowano
Polecam ten model

http://www.allegro.pl/item223996623_hertz_dsk_130_polska_gwar_hurtownia_katowice.html#photo

Wprawdzie lepsze dźwiękowo i dynamicznie są ESK 130

http://www.allegro.pl/item223996644_hertz_esk_130_super_jakosc_hurtownia_katowice.html#photo

ale potrzebują do napędu dobrego wzmaka który z nich wyciśnie wszystkie soki

:norty:

serecznie dziękuje właśnie o to mi chodziło

czyli jak kupię ten pierwszy zestaw to mogęgo włożyć bez zadnego problemu, ale jeszcze jedno pytanie czy jakość dźwięku będzie choć trochę lepsza w porównaniu z serią czy to jest to samo, ijeszcze jedno w 5 mam 8 głośników, a to jeszcze brakuje 4 do kompletu czy one się dublują?

Opublikowano

Co do pasowania to sprawdź głębokość tych Hertzów, nie powinna przekraczać bodajże 65mm.

Powinny zagrać lepiej ale wątpię żeby była to rewolucja. Miałem pewien czas Infinity 50.7cs, które do najtańszych nie należą i nie byłem zadowolony.

Jeżeli liczysz, że uzyskasz dobry bas z "13" to zapomnij.

Co do ilości głośników to zamiast pakować ich niewiadomo ile, dorzuć lepiej wzmaka i suba.

Opublikowano
Nie no niechcę robić dyskoteki to już mam w 6 , a jedynie wymienić głośniki z nadzieją że od 8 lat coś jednak się zmieniło na plus, dużo lepiej nie będzie wiadomo, ale czy nie gożej
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Co do ilości głośników to zamiast pakować ich niewiadomo ile, dorzuć lepiej wzmaka i suba.

Co niestety wiąże się z wymianą radia na niefabryczne, z tego co słyszałem chcąc usprawnić swoje audio (duża Navi 16:9) nie ma jak podpiąć wzmaka bo nie ma wejść RCA :(

Opublikowano

Co niestety wiąże się z wymianą radia na niefabryczne, z tego co słyszałem chcąc usprawnić swoje audio (duża Navi 16:9) nie ma jak podpiąć wzmaka bo nie ma wejść RCA :(

Ja się kiedyś pytałem to koszt był ok.4tysi, zrobić dobre audio tzn. radio profesional+wzmacniacz+głośnik niskotonowy w /ASO/ jak dla mnie to trochę dużo

Opublikowano

voshon,

radia nie trzeba wymieniać, wiele razy już pisano, że wystarczy przerobić oryginalne - wyprowadzić z niego cinche, koszt ok. 100-150 zł, albo kupić adapter co odradzam.

mistszu1,

pytałeś się o zrobienie dobrego audio w ASO ? Chyba jesteś pierwszy :D

Radio profesional niewiele by zmieniło.

Koszty są mniej więcej takie - przyzwoity sub - 400-600 zł, wzmak 600-800, przednie głośniki kilka stówek, razem ok. 2000, ale można też dużo taniej. Dochodzi jeszcze robocizna, koszt kabli, przeróbka radia.

Jeżeli zależy ci głównie na basie to przody zostaw na razie i podłącz tylko wzmaka i suba. Sprawdzonym połączeniem jest np. wzmak μ-Dimension μ-Jr. 4-300 - ok. 800 zł. i sub Intertechnik mds-08, cena ok 400 zł.

Skoro 4000 zł. to tylko trochę za dużo to powyższa propozycja powinna być do przyjęcia :D

Opublikowano
voshon,

radia nie trzeba wymieniać, wiele razy już pisano, że wystarczy przerobić oryginalne - wyprowadzić z niego cinche, koszt ok. 100-150 zł, albo kupić adapter co odradzam.

mistszu1,

pytałeś się o zrobienie dobrego audio w ASO ? Chyba jesteś pierwszy :D

Radio profesional niewiele by zmieniło.

Koszty są mniej więcej takie - przyzwoity sub - 400-600 zł, wzmak 600-800, przednie głośniki kilka stówek, razem ok. 2000, ale można też dużo taniej. Dochodzi jeszcze robocizna, koszt kabli, przeróbka radia.

Jeżeli zależy ci głównie na basie to przody zostaw na razie i podłącz tylko wzmaka i suba. Sprawdzonym połączeniem jest np. wzmak μ-Dimension μ-Jr. 4-300 - ok. 800 zł. i sub Intertechnik mds-08, cena ok 400 zł.

Skoro 4000 zł. to tylko trochę za dużo to powyższa propozycja powinna być do przyjęcia :D

Propozycja najlepsza jaką przeczytałem,co pradawda chciałem tylko zmienić głośniki na coś lepszego, ale jak to są takie koszty to się chyba pokuszę o piecyk i jakiś bass, jak będę zmieniał to zrobię dokładnie tak jak napisałeś, nie wiedziałem o tej możliwości przreróbki na cinche, serdecznie dziękuje

pozdrawiam