Skocz do zawartości

Czy to pompa paliwa siada?! POMOCY! ! !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś jadę sobie moją e-39 523i, 96r i coś szarpnęło autem,tak jakby zbrakło paliwa, po czym jadę dalej ale już nie tak samo zauważyłem że auto utraciło moc, wciskam gaz na każdym biegu i jak normalnie ochoczo podrywała sie do jazdy tak teraz ociężale wchodzi na obroty i w zasadzie przyspiesza jak duży Fiat :mad2: Pozostawiłem auto na 5 godzin,następnie odpaliłem i wszystko OK,jednak po przejechaniu 10-15km nastąpił nawrót wcześniejszych objawów :modlitwa: POMOCY!!! Możliwe że pompa paliwa pada?? Wytwarza za małe ciśnienie i silnik nie może wkręcić sie tak szybko na obroty jak przed usterką !!! Może macie jakieś inne pomysły na zaistniały stan rzeczy, czekam na sugestie. Pozdrawiam wszystkich!
BMW e-39 523i
Opublikowano (edytowane)
stawiam na przepływomierz, albo może być faktycznie czujnik wału jak napisał Pyra no to albo to na kompa musisz podjechac tak czy siak to szczegół Edytowane przez mistszu1
Opublikowano

Właśnie wrociłem z kompa i wyskoczyło ze to czujnik wałka rozrządu,wiecie moze czy z e-36 jest taki sam,bo gośc z Allegro zarzeka sie ze pasuje.Daje link:http://moto.allegro.pl/item222893018_bmw_e36_e39_silniki_m52_czujnik_walka_rozrzadu.html

Dajcie znac jak to to go wezme bo cena dobra! :D

BMW e-39 523i
Opublikowano
Właśnie wrociłem z kompa i wyskoczyło ze to czujnik wałka rozrządu,wiecie moze czy z e-36 jest taki sam,bo gośc z Allegro zarzeka sie ze pasuje.Daje link:http://moto.allegro.pl/item222893018_bmw_e36_e39_silniki_m52_czujnik_walka_rozrzadu.html

Dajcie znac jak to to go wezme bo cena dobra! :D

To jest to :cool2:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Mam juz po kłopocie,tyle ze nie byl to czujnik położenia wałka rozrządu, tylko czujnik położenia wału, mechanior sie "przejęzyczył" ale na nastepny dzien przewertowal słownik i sie poprawił na szczeście.Także autko śmiga jak przed awarią ku mojej uciesze :lol: Koszt 273 zeta za czujnik i wymiana 0zł u zaprzyjaznionego mechanika! :dance:
BMW e-39 523i
Opublikowano
Rafcio 523i - daj znać jak długo pochodzi bo ponoć na niektórych zamiennikach czasami wogóle nie można zapalić
Opublikowano
Nie wiem po czym dajan wnosisz że był to zamiennik??!!To nie był zamiennik,tylko oryginał Simensa,jedyna różnica miedzy starym a nowym to ta że miejsce w którym na starym było logo BMW w nowym było lekko przygrzane(chyba lutownicą) tak aby logo było nie widoczne,ponieważ nie można sprzedawać takich części z logo poza ASO. Numery częsci na starym i nowym były identyczne!!! :D Czujnik dostałem w oryginalnym opakowaniu!!! Mam nadzieję że trochę pośmiga :lol:
BMW e-39 523i
Opublikowano
Na wielu czujnikach sprzedawanych w opakowaniu helli jest oryginał ze spiłowanym logo i po części numerem.
Oleje i płyny Pentosin 0694679252 Maciek