Skocz do zawartości

[E36] centralny zamek i domykanie szyberdachu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

podczas zamykania samochodu pilotem, szyby domykaja sie ale nie jest tak w przypadku szyberdachu.Czy ktos wie dlaczego? Z tego co czytałem na forum to szyberdach także powinien byc zamykany, a nie mam pojęcia dlaczego u mnie to nie chce działac. Może to jest wina jakiegoś sterownika, jesli tak to gdzie on znajduje się w E36? (dodam to: zauważyłem, że wogóle nie gaśnie mi podświetlenie przełącznika sterowania szyberdachem gdy wszystko jest wyłączone).

proszę o rade

pozdro dla wszystkich fanów marki!

Opublikowano
witam

podczas zamykania samochodu pilotem, szyby domykaja sie ale nie jest tak w przypadku szyberdachu.Czy ktos wie dlaczego? Z tego co czytałem na forum to szyberdach także powinien byc zamykany, a nie mam pojęcia dlaczego u mnie to nie chce działac. Może to jest wina jakiegoś sterownika, jesli tak to gdzie on znajduje się w E36? (dodam to: zauważyłem, że wogóle nie gaśnie mi podświetlenie przełącznika sterowania szyberdachem gdy wszystko jest wyłączone).

proszę o rade

pozdro dla wszystkich fanów marki!

no to rozkręć i zobacz czy ktoś nie podciągnął kabelka z +12V na stałe bo może oryginalny się gdzieś "spalił" czy "uszkodził" (wg mnie masz tak właśnie zrobione - na 90%)

Szyber zamyka się na 100% razem z szybami (wczoraj to właśnie podłączałem) i dodatkowo powiem, ze steruje tym 1 przekaźnik bez jakiegoś wyrafinowanego kompa... (czyli wszystko się zamyka jednocześnie... w 750-tce szyby i szyber zamyka się jedna za drugą... a w E36 wszystko razem !!

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Witam.

Mialem e 36 z 1994 r, i mialem dokladnie takie same objawy jak u Ciebie przycisk od szyberdachu swiecil sie caly czas. A jezeli chodzi o domykanie. To jak kupilem to auto to nie mialo alarmu. Przy montowaniu alarmu fachowiec zapytal sie mnie czy chce opcje z domykaniem szyberdachu czy nie( z domykaniem byla drozsza o 150 zl). Dlatego wybralem opcje bez domykania szyberdachu. Czy szyberdch Ci sie domyka czy nie(z pilota) jest to tylko i wylacznie wina alarmu jaki masz zastosowany.

Pozdrawiam

Opublikowano

rozkręce i sprawdze to. Wydaje mi się być coś kombinowane z tym alarmem.Puszka oryginalnego alarmu bmw jest całkowicie odcięta pod maską, sterowanie centralnym działa z pilota (tez jest oryginalny) lecz z oryginalnego kluczyka nic nie działa, dodam że w środku mam czujniki ruchu na słupkach, immobilisier,który sterowany jest właśnie z pilota łącznie z centralnym zamkiem i szybami (jeden przycisk do wszystkiego).

Wszystko działa: czujniki, centralny, immobilisier, domykanie szyb (prócz szyberdachu), w przypadku włączenia alarmu migaja kierunki lecz nie ma wogóle syreny!

Czy to odłączenie puszki pod maską może byc przyczyną braku syreny (czy to pozostałość po fabrycznym alarmie i coś jest kombinowane inaczej), napiszcie jak macie w swoich autach z tym alarmem, gdzie ta czarna puszka ma byc podłączona?

Opublikowano
rozkręce i sprawdze to. Wydaje mi się być coś kombinowane z tym alarmem.Puszka oryginalnego alarmu bmw jest całkowicie odcięta pod maską, sterowanie centralnym działa z pilota (tez jest oryginalny) lecz z oryginalnego kluczyka nic nie działa, dodam że w środku mam czujniki ruchu na słupkach, immobilisier,który sterowany jest właśnie z pilota łącznie z centralnym zamkiem i szybami (jeden przycisk do wszystkiego).

Wszystko działa: czujniki, centralny, immobilisier, domykanie szyb (prócz szyberdachu), w przypadku włączenia alarmu migaja kierunki lecz nie ma wogóle syreny!

Czy to odłączenie puszki pod maską może byc przyczyną braku syreny (czy to pozostałość po fabrycznym alarmie i coś jest kombinowane inaczej), napiszcie jak macie w swoich autach z tym alarmem, gdzie ta czarna puszka ma byc podłączona?

Ja mam dokladnie jak wyżej.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

Witam.

Otworz szyby, wsadz kluczyk do zamka i przekrec go ( juz nie pamietam czy w lewo czy w prawo) i przytrzymaj go w jednej z tych pozycij, zobaczysz co zacznie Ci sie domykac. Same szyby czy szyberdach. Jezeli nie dziala Ci syrena, sprawdz czy nie masz wylaczonego awaryjnego wylacznika syreny pod maska. U mnie byl to taki maly zameczek na kluczyk, jak go przekrecilem syrena zaczela wyc.

Pozdrawiam