Skocz do zawartości

moje e30 320i strasznie sie grzeje zrobilem juz pare kroków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od paru dni zaobserwowalem ze moje bmw sie strasznei grzeje 20 minut spokojniej jazdy i juz ma ok 100 stopni. sprawidzilem termostat otwiera sie i zamyka wiec jest ok. wisko mam do wymiany i czekam az przyjdzie pocztą. moim głownym problemem jest to ze gumowe przewody od chłodnicy PUCHNĄ jakby mialy zaraz sztrzelic. jest to mozliwe ze kompresja z cylindrów dostaje sie do kanałów wodnych??? jeszcze tego nie rozbierałem zobaczę co da mi to nowe wisko.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
moim głownym problemem jest to ze gumowe przewody od chłodnicy PUCHNĄ jakby mialy zaraz sztrzelic. jest to mozliwe ze kompresja z cylindrów dostaje sie do kanałów wodnych??? jeszcze tego nie rozbierałem zobaczę co da mi to nowe wisko.

Pozdrawiam

przewody "puchna" bo plyn sie nadmiernie rozgrzewa i wzrasta dosc znacznie cisnienie

wymiana wiskozy pomoze

Opublikowano
No chyba ze masz jeszcze do roboty uszczelke wtedy tez przewody potrafia niezle spuchnac ale zycze ci zeby wszystko ustalo po wymianie wiskozy.
Orginał to orginał reszta to po prostu szpan...
Opublikowano

jak puchna przewody to obstawialbym jeszcze na zapowietrzony uklad chlodniczy...ew.dodatkowo zamulona chlodnica.sprawdz chlodnice jak jest pow 90 stopni czy na dole jest zimna czy goraca.

o wiskozie juz nie wspomne bo to podstawa.