Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam do was kilka pytań jak można zwiększyć moc w silniku m30b35,i z jakich silników pasują wtryskiwacze o większej wydajności.

z góry dzięki

Opublikowano
najwięcej dadzą ci baranki i najlepsze jest to ze nie ingerujesz w konstrukcje silnika . W połączeniu z chipem powinno to dac jakieś 25-30 kucy
marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Co ta sa te baranki?? Ile taka operacja kosztuje??? Ja u siebie bym chetnie dorzucil pare konikow :)
Magia trzech liter - BMW
Opublikowano

kolektor wydechowy . Nie jestem pewien ale tak to chyba w mniej więcej działa : W org wszystkie rurki mają różną długość . w tzw Barankach są one wszystkie jednakowej długosci co powoduje lepsze odprowadzanie spalin - takie niby pseudoturbo . Jezeli cos pokićkałem to niech mnie ktoś mądrzejszy poprawi . Wiem natomiast na pewno ze efekt jest mocno zauważalny .

Org np z alpiny B11 kosztuje uzywane około 400-500eur . W Polsce jest pare zakładów , które zrobia cos takiego na miare ... koszt około 1200-2000zł .

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
wielkie dzieki ,a gdzie moge szukac chipów to chyba nie te z allegro po 299zł. Wie ktos moze cos o jakis wydajniejszych wtryskach do m30b35