Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy samemu mozna wymienić filtr gazu i jak to zrobić ??

i chce wymienić filtr paliwa i czy trzeba zacisnąc przewody do filtra czy nie ?? czy wyleci mi jakies paliwo?? i jeżeli trzeba to czym zacisnąć??

aha i mam sekwencje czy w niej są dwa czy jeden filtr??

Opublikowano

Witam

Coz co do wiltru gazu moge ci pomoc a mainowicie:

najpierw zakrec zawor w butli ten ktory odpowaiada za odciecie gazu do silnika, nastepnie zapal samochod na gazie niech wypali wszystko z przewodow i sam zgasnie, nastepnie odkrecasz dekeilek gdzie znajduje sie filterek zamieniasz je skrecasz to do kupy, odkrecasz zawor i po klopocie :) Dodam tylko ze taka operacje przeprowadzilem przy instalacji II generacji i sie powiodlo:)

Co do paliwa mysle ze jest podobnie zaciszkasz przewody doprowadzajace i odprowadzajace paliwo (zabezpieczenie zeby paliwo nie cieklo) ,popuszczasz opaski zaciskowe na starym filtrze sciagaz weze i zamieniasz filtr. Pamietaj tylko o prawidlowym zalozeniu nowego filtra (gdzies na nim musisz miec strzalke w ktora strone ma byc zwrocony w strone silnika) Nastepnie skrecasz wszystko do kupy i gotowe :)

A co do ilsoci filtrow w sekwencji to nie mam pojecia , ale wystarczy podjkechac do pierwszego lepszego gazownika i zapytac napewno ci powie, a moze i nawet pokaze gdzie ich szukac :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano
fajnie zszedlem do auta ładnie podniosłem przyszykowałem klucze a tu niespodzianka śruba która trzyma obudowe filtra paliwa taka na sześciokąt totalnie objechana chyba ktoś przedemną próbował to zmienić i teraz czym to dokręcić macie jakieś sprawdzone sposoby?