Skocz do zawartości

[E36] Cyfrowy zegarek BMW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesteś na forum już ponad rok i co ?? nie nauczyłeś się szukać :evil: czy Ci się nie chce :?:

:search:

Było już o tym wiele razy..... sam podawałem ( inni użytkownicy także ) numery pinów do których należy podpiąć czujnik, i wszystkie inne sygnały.....nikt za Ciebie szukał nie będzie :?

Opublikowano
Nie moge znalesc, nie mógł bys mi podeslać ??? , aha mam pytanie czy czujnik musi byc od bmw czy ,moze byc oploski ??
Opublikowano

znalazlem cos takiego widze ze czujnik temperatury idzie na 12 noge, ale do czujnika ida 2 kabelki, gdzie ten drugi przwod podlaczyc

9 >> + 12 V tylko na zapalonym silniku >>> pin 9 jest w drugim rzędzie

10 >> GONG

11 >> GONG

12 >> czujnik temperatury

13 >> n.p.

14 >> + 12 V na pozycji "1" stacyjki

15 >> n.p.

16 >> + 12 V na załączonych światłach

17 >> masa

18 >> + 12 V cały czas

Opublikowano

Ehhh zajęło mi wyszukanie 15 sek. :twisted: ale mam dobre serce :wink: więc masz link http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2500&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=termometr

poczytaj a dowiesz się wszystkiego :wink: co do czujnika z opla to musisz sobie go zmierzyć.... ja zastosowałem zwykły termistor zalany distalem...

A widzisz jednak się dało :cool2: drugi przewód idzie do masy :)

Opublikowano

jestes dobry :) ,kupilem termistor i mierzy temperature bez problemu

zastanawiaja mnie przewody

10 >> GONG

11 >> GONG

co to znaczy ten gong???

Opublikowano
Gong znaczy to samo co gong :lol: taki jak przy drzwiach do domu...tylko ze domowy robi zazwyczaj : "ding-dong" :lol: a ten w samochodzie "ding" albo "dong" jak wolisz :mrgreen: a sygnalizuje np. spadek temperatury ponizej + 3 stopnie ( na wyświetlaczy wtedy chyba miga cyferka z temperaturą )
Opublikowano
ok , tylko co mam tam podlaczyc ???? , bo wiem ze moj zegarek ma gong wbudowany a nie ktore maja pod kierownica
Opublikowano
...... bo wiem ze moj zegarek ma gong wbudowany .....

Ktoś Ci tak powiedział ?? czy poprostu daje Ci sygnał ??

Do tych styków

10 >> GONG

11 >> GONG

podłącza sie gong zewnętrzny.

Opublikowano

Dziekuje temat zamkniety zegarek z termometrem chodzi zrobilem tak jak kazal johnny i chodzi mi termometr na termistorze i rezystorze

DZIEKUJE CI BARDZO