Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie czy faktycznie jest tak mało E39 520 td ze prawie się tutaj o nich nie pisze czy poprostu są tak mało awaryjne juz jezdze rok czasu swoim BMW i nic sie niedzieje jest to rocznik 2000 jakbyła sprowadzona to miała 170.000 km udokumentowane przeglądani w ksiązce serwisowej na teranie niemiec pozdrawiam :P
Opublikowano
faktycznie silnik powinien być trochę mocniejszy ale jak juz sie wkręci na obroty to jedzie dość dobrze , przy tym no jest to silnik dość oszczędny, myślę też aby ją troszke podkręcić czy się to opłaca i w jaki sposób , pozdrawiam
Opublikowano

ja mam takie bmw 2,0 d e39

supersprawa...

jezdze i sie nic nie dzieje-chlodnica mzaczynala sie pocic ale jej przeszlo...

cos stuka w przednim zawieszeniu,ale z tego co widze to wszyscy tak maja...

poza tym nic sie nie dzieje

leje paliwo i jade

jak dla mnie tp idealne auto,gdyz ja glownie jezdze po miescie a n trasie nie przekraczam zbyt mocno dopuszczalnych predkosci

ze swojej strony polecam e39 2,0 d

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
myslisz ze jest sens ją podkręcić czy lepiej ją taką zostawić, niewiem czy to jest jakiś bład ale jak turbina nie ładuje tak do ok 2200 obr to jest bardzo mułowata , jak turbina zaczyna ładowac to jest ok. pozdrawiam
Opublikowano
myslisz ze jest sens ją podkręcić czy lepiej ją taką zostawić, niewiem czy to jest jakiś bład ale jak turbina nie ładuje tak do ok 2200 obr to jest bardzo mułowata , jak turbina zaczyna ładowac to jest ok. pozdrawiam

ja bym zostawil i nie kombinowal.ogolnie jestem przeciwnikiem kombinacji.autem sie jezdzi,dba o nie,oszczedza na inne i kupuje lepsze

krecic to mozna 3,0 d

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
ale coś mi się na niskich obrotach słabo zbiera jak turbo nieładuje to jest bardzo cienka np za szybko bieg zmienie to juz nieuciekne , pozdrawiam
Opublikowano
Witam serdecznie czy faktycznie jest tak mało E39 520 td ze prawie się tutaj o nich nie pisze czy poprostu są tak mało awaryjne juz jezdze rok czasu swoim BMW i nic sie niedzieje jest to rocznik 2000 jakbyła sprowadzona to miała 170.000 km udokumentowane przeglądani w ksiązce serwisowej na teranie niemiec pozdrawiam :P

do tematu za duzo nie wniosę ale w ramach formalnosci jest to 520d a nie 520td

:twisted:

Opublikowano

wcale wszyscy tak nie maja :duh: jesli cos stuka, to znaczy, ze gdzies sa luzy i nalezy to naprawic - oprocz komfortu od tego zalezy rowniez bezpieczenstwo.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
ale coś mi się na niskich obrotach słabo zbiera jak turbo nieładuje to jest bardzo cienka np za szybko bieg zmienie to juz nieuciekne , pozdrawiam

to chyba raczej normalne, ze silnik z turbina jest mulowaty na niskich obotach (zanim turbo da odpowiednie cisnienie) w stosunku do swojej mocy i momentu kiedy juz turbo dziala, czyli ok 2000 ob/min (w zaleznosci od konkretnego silnika).

pozdrawiam

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano

wcale wszyscy tak nie maja :duh: jesli cos stuka, to znaczy, ze gdzies sa luzy i nalezy to naprawic - oprocz komfortu od tego zalezy rowniez bezpieczenstwo.

chodzi o stuki blachy -oslony tarczy hamulcowej-uzyj funkcji szukaj

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
do tematu za duzo nie wniosę ale w ramach formalnosci jest to 520d a nie 520td

to jest 520 td ( turbo diesel )

W nomenklaturze BMW nie ma modelu 520td. Jest tylko model 520d, co wcale nie znaczy, że nie jest on uturbiony. Pozdrawiam

Opublikowano
Jestem również posiadaczem 520d, ogólnie auto sprawuje sie dobrze, ale sporo pali. W mieście 12 - 13 litrów. Napiszcie jak jest ze spalaniem w waszych autach.
Opublikowano

mi pali 8 litrow maks...

moj kolega ma e46 320 d i bierze mu 15 litrow w miescie-albo cos jest popsute albo styl jazdy nie taki

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

Witam,

potwierdzam, ze 2.0d 136 KM to niedoceniane motory nawet w E39. Osiągi są wsytarczające jeśli ktoś potrzebuje auta do normalnej jazdy. Jak narazie bezawaryjny. Spalanie w mieście typu Ostrołeka - 60 000 mieszkancow to 8.5 l na 100, a w trasie przy predkosciach 110-130 to niewiele ponad 6 litrow.

Auto jest mojego taty gwoli scislosci.

Aha...nie rozumiem czasem ludzi, ktorzy z gory skreslaja ten silnik mowiac, ze jest malo dynamiczny i w ogole nie nadaje sie do E39.

Ludzi , ktorzy prawdopodobnie nie mieli do czynienia z tym motorem.

Pozdrawiam,

Przemek