Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Padla mi dzisiaj sprężarka klimy.Chyba zatarlo sie jakieś łożysko bo stanęło kolo pasowe i zjaral sie pasek .Na poczatku myslalem ze pali mi sie komora silnika taki atomowy był smród. Chce kupic używana bo chyba sie nie oplaca naprawiac i mam pytanko czy do silnika M51 bedzie pasowala od innego czy one sa jakoś znormalizowane rocznikowo benzyna/dizelek czym sie kierowac zeby pasowala i na co patrzec przy zakupie.

P.S. padła z mojej winy.Tydzien temu usłyszalem ze piszy łożysko ale chwilowo sobie odpuscilem bo to jeszcze nie była tragedia :duh: no i sie zemsciło :evil:

Pozdrawiam

Opublikowano
Wlasnie sprawdzilem dokladnie co jest grane.Kolo pasowe sie kreci na sprezarce bez zadnego oporu.Wiec mam pytanie co jest grane??Widac ze pasek sie slizgal widac spalona gume na kole od klimy i na wale.Jak wlaczylem klime bez uruchomionego silnika to kolo sie dalej swobodnie krecilo.Gdzie szukac usterki.Czy to pod wplywem temperatury kolo stanie czy to wina elektromagnesu??Jest mozliwosc zdemontowania tego ustrojstwa i mozliwosc jazdy samochodem
Opublikowano
Wlasnie sprawdzilem dokladnie co jest grane.Kolo pasowe sie kreci na sprezarce bez zadnego oporu.Wiec mam pytanie co jest grane??Widac ze pasek sie slizgal widac spalona gume na kole od klimy i na wale.Jak wlaczylem klime bez uruchomionego silnika to kolo sie dalej swobodnie krecilo.Gdzie szukac usterki.Czy to pod wplywem temperatury kolo stanie czy to wina elektromagnesu??Jest mozliwosc zdemontowania tego ustrojstwa i mozliwosc jazdy samochodem

Witam!

Podobny problem miałem w 540 padła sprezarka naprawa nieopłacalna.Więc musiałem zakupic inną.Ale co do Twojej to najlepiej niech zrobi to fachowiec co zajmuje się naprawą.Mozesz jezdzic bo sprężarka jest napędzana osobnym paskiem.

Opublikowano

Witam koło sie może kręcic ale czy obraca sprężarkę a co do wymiany to pasuje tylko od tds-a i to jeszcze moą niepasować przewody od chłodnicy.

Opublikowano
A jeszcze mam pytanie czy mozna ja calkiem zdemontowac i jezdzic samochodem .Bo wtedy bede mial jana wzor i nie bedzie lipy ze kupie zla.Narazie znalazlem na allegro za 450zl do TDS-a 98r