Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam bmw 325 tds z 96 roku padła mi pompa wtryskowa i wymieniłem na regenerowaną ale na starej pompie autko miało dobrego kopa teraz po wymianie brak mu werwy nie jedzie ciągnie się nie ma mocy ma muła tak jakby turbina nie chodziła ale chodzi a po włączeniu klimy nawet nie mówie co to może być help pomocy :modlitwa: :modlitwa: :doh: :jawdrop: :modlitwa:
Opublikowano

witam tez mam tdsa, regenerowalem pompe, w zakladzie, tam mi ustawiali nastawnik, dawke paliwa itd, nie wiem czy sam robiles, czy pompe ktos ci robil a sam wstawiales.....

poza tym jak sie robi pompe to koniecznie wtryski tez musisz chociaz zregenerowac-ja regenerowalem i nie to auto. pompa zregenerowana wiecej paliwa ci poda, a wtryski jak leja to bedize kiepsko, po pewnym czasie przegrzejesz wtryski i zrobia sie az niebieskie od srodka( jak u mnie).

inna sprawa-pewnie nie zwiazana z twoim przypadkiem, ale polecam zrobic bo auto ladniej przyspiesza.

od intercoolera idzie przewod do kolektora (u mnie plastikowy) miedzy nimi jest zawor, chyba EGR sie nazywa, wymontuj go koniecznie i starannie benzyna ekstrakcyjna wyczysc, zbiera sie tam syf ktory wplywa na przyspieszenie auta!!

Opublikowano

Osobiscie nie mialem stycznosci z tymi wtryskami ale polecam koncowki Boscha, cena ok 120 zl niestety ale warto dac

Kiedy mielismy Mercedesa kupilismy jakies tanie wtryski i okazalo sie ze niedosc ze koncowki lały to jeszcze tłukły w przypadku Boscha chodza cichutko.

U nas przy przebiegu 300 tys wymienilismy wszystkie i auto duzo lepiej przyspiesza i oczywiscie nie kopci

Tylko daj to dobremu mechanikowi ktory dobrze ustawi cisnienie wtrysku na pomoca odpowiednich podkladek a nie zyletek jak niektorzy robia :nienie:

Co do Twojej pompy wtryskowej i przyspieszania to moim zdaniem masz zle ustawiony zaplon - tego nie ustawia sie na oko bo jest prawie niemozliwe trafic idealnie... znowu odsylam do dobrego mechanika

Jeśli po zaparkowaniu samochodu nie odwracasz się, żeby spojrzeć na swój samochód to znaczy, że kupiłeś złe auto :)
Opublikowano
ok dzięki a ma ktoś może schemat podłączenia podciśnienia w tds bo u mnie są trzy cienkie przewody od podciśnienia dwa wychodzą z jednego elektrozaworka a jeden z drugiego coś mi porypali i tylko dwa mam podłączone a trzeci wolny i nie bardzo wiem gdzie go wpiąć