Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakis czas temu zakupilem do swojego auta lampy tylne bialo-czerwone(niestety nie oryginalne)i mam problem z ich podlaczeniem.Kostka w lampie posiada wszystkie bolce,natomiast w instalacji jednego brakuje.Po podlaczeniu jednej lampy nie swieca mi swiatla postojowe (ale tylko po stronie z ktorej zostala podlaczona lampa).Po podlaczeniu dwoch lamp z miejsca pali mi bezpiecznik.Przerabial juz ktos cos takiego?Co musze zmienic zeby zaczelo wszystko dzialac jak nalezy?Zaznaczam ze nie znam sie wogole na elektryce :)

Opublikowano

nie wiem czy ci pomoge ale zarowki masz osadzone w takich jakby "palcach" ktore wkladasz dopiero do lampy. Wbrew pozorom ma znaczenie ktora strona sie ja wklada. Sprobuj go przekrecic i dopiero wlozyc. Moze to powoduje zwarcie.

Ja kiedys je odwrotnie wlozylem i nie mialem stopu natomiast jak nacisnalem pedal hamuleca to wskaznik temperatury spadal mi na 0 :)

Jak nie dasz rady to podjedz do elektryka, wezmie 20-30 pln za sprawdzenie a duza szansa ze ci zrobi

Opublikowano
nie wiem czy ci pomoge ale zarowki masz osadzone w takich jakby "palcach" ktore wkladasz dopiero do lampy. Wbrew pozorom ma znaczenie ktora strona sie ja wklada. Sprobuj go przekrecic i dopiero wlozyc. Moze to powoduje zwarcie.

Ja kiedys je odwrotnie wlozylem i nie mialem stopu natomiast jak nacisnalem pedal hamuleca to wskaznik temperatury spadal mi na 0 :)

Jak nie dasz rady to podjedz do elektryka, wezmie 20-30 pln za sprawdzenie a duza szansa ze ci zrobi

Wlasnie przed chwila wrocilem z garazu i........ masz racje kolego,ma znaczenie to w jaki sposob sie je wklada.Robilo mi zwarcie poniewaz montowalem oprawke nie ta "strona" co trzeba.Zwieralo nie te sciezki i palilo bezpiecznik.Teraz bezpiecznika juz nie pali,ale swiatla nadal nie swieca :( i pewnie spowodowane jest to tym brakujacym bolcem w kostce.Nie ma wyjscia bede musial uderzyc w poniedzialek do elektryka...a tymczasem lampy powedrowaly na allegro..jak nie znajda nabywcy,bede bawil sie dalej :D