Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem pojawił się parę dni temu jak zaczęły robić się chłodniejsze nocki. Jak postoi całą noc i go odpalam to raz że muszę go trochę dłużej zakręcić albo nawet dwa razy, a jak odpali to przez pierwsze 3-4 sekundy starasznie nierówno pracuje silnik, na granicy zdechnięcia, po tych paru sekundach wchodzi normalnie na jakieś 900 obrotów i chodzi równiutko jak się zagrzeje trochę to schodzi do 600 i nie ma więcej dziwnych efektów. Potem przez cały dzień już nie ma z nim problemów nawet jak dłużej postoi. Jeden gość mi mówił iż to może być małe przebicie na cewce, już nie wiem co mam sądzić.
Opublikowano
też o tym myślałem, ale jakby kable wilgotniały i robiło się z tegopowodu jakieś przebicie to chyba nierówna praca silnika była by dłuższa, bynajmniej mój ojciec tak w fiacie miał, musiał się trochę rozgrzać i odparować wilgoć, co trwało zazwyczaj jakieś 5 min.
Opublikowano

niekoniecznie musi sie robic przepiecie, po prostu prad zle przeplywa przez nie.

Na kablach sie nie zaoszczedzi, proponuje jak nie byly dlugo zmieniane zakupic porzadne (Beru lub jakies inne), Bosch teraz wszystko podrabiaja wiec odradzam. Co prawda mam juz TDS ale mialem benzynke, od kabli zalezy tez moc auta.pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
odświeże temat bo wróciłem z wczasów właśnie a problem nie został rozwiązany. Co do kabli to niestety nie zmieniałem jeszcze bo mam wątpliwości z uwagi na to że jeśli było by to coś z kablami to dlaczego jest to tylko rano po dłuzszym postoju i tylko przez parę sekund. Po 20-stym wraca kolo z warsztatu co się bejcami ima i podjadę sprawdzić cewki jeszcze, jak będą ok to zmienię kable, jak to nie pomoże to :mad2: